Deodorant Koltuk Altını Neden Yakar?

Bazı kişilerde bazı deodorantlar alerjik etki gösterebilmektedir. Peki deodorant koltuk altını neden yakar ? Bu konuda bazı kişilerin koltuk altına spreyi sıktıktan sonra yanma yaptığı şikayetleri olabilmektedir. Deodorant koltuk altımı yakıyor şikayetlerinin sebeplerini sizlerle paylaşıyoruz.

deodorant koltuk altini neden yakar

Deodorant koltuk altı yanması herkeste olmayacağı gibi alerjik bünyeli kişilerde görülebiliyor. Tıraş edilmesi sonrası ya da hassas kişilerde görülmesi olasıdır. Doğal olmayan deodorantlardaki kimyasal bileşenler yanma, kaşıntı gibi etki gösterebildiği gibi doğrudan deri ile temas ettiği için uzun dönemde cilt kanseri yaşanması riskini de arttırmaktadır.

İçeriğinde barındırdığı kimyasal maddeler nedeniyle koltuk altında yanma, kaşıntı, tahriş, kabarma ve yara oluşumu gibi durumlara sebep olabilen deodorantlar olabilmektedir. Bu gibi durumlarda kullanıma devam edilmemeli, doğal çözümlere başvurulmalıdır. Eğer ki kullanım devam edecekse spreyin doğrudan koltuk altına sıkılmaması sizin yararınıza olacaktır. Deodorantların koltuk altı kararması yapabildiği de söylentiler arasında olsa da bunun sebebi genetik faktörler olabiliyor, deodorant kaynaklı olmamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir