Davul Fırında Börek Kek Ne Kadar Sürede Pişer?

Davul fırınlar her ne kadar eski teknoloji ürünü gibi görünse de, hala davul fırın kullanan çok kişi var. Davul fırınların icadından sonra birçok yeni fırın tipi satışa sunuldu. Yine de davul fırınların pişirme tarzı çok seviliyor ve kullanılıyor. İlk satışa çıkan davul fırınlarda sıcaklık ayarı bulunmuyordu. Sonraları davul fırınlara sıcaklık ayarı, alt üst pişirme seçenekler eklendi.

davul firinda borek yapimi

Davul fırında börek kaç dakikada pişer?

Davul fırında; börek, kek, kurabiye, poğaça veya diğer yemekleri pişirmek mümkün. İlk kez davul fırın kullanacak kişiler bu gıdaların ne kadar sürede pişeceğini bilemiyor. Davul fırında tepsi böreği, yaklaşık 20 dakikada pişiyor. Arada kapak açılarak kontrol yapıldığında ise bu süre 30 dakikayı bulabilir.

Isı ayarı olmayan davul fırınlarda yemek pişirirken, çok fazla uzaklaşmadan ara ara kontrol etmekte fayda var.

Davul fırında kek kaç dakikada pişer?
Ortalama 200 derece sıcaklığa ulaşan davul fırınların kapağı açıldığında soğuma meydana gelerek iç sıcaklık düşüyor. Kapağı hiç açılmadan pişirilmesi gereken yiyeceklerden olan keki fırına verdikten sonra 20-25 dakikada kabardığını göreceksiniz. Pişirme bitiminde kapağı açık bırakmadan soğumasını bekleyebilirsiniz.

Davul fırında kurabiye kaç dakikada pişer?
Kurabiye pişirirken yağlı kağıt koyulursa daha iyi sonuç alınır. Fırın kapağını gerekmedikçe açmadan, 15-20 dakika içinde kızardığını göreceksiniz.

Sıcaklık ayarının olduğu davul fırınlarda ise uygun sıcaklığa ayarlandığında, daha kesin bekleme sürelerinde pişirme sağlanacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir