Çim Suyu Nasıl Hazırlanır?

Dr. Ender Saraç televizyon programında çim suyunun gençlik hormonu içerdiğini ve insanları gençleştirdiğini söyledi. En sağlıklısı ise dışarıdaki çimler değil buğdayı çimlendirerek oluşturulan buğday çimidir. Buğday çimi faydaları da çok.

Çim suyunun faydaları şu şekilde sıralanıyor:
Kansere iyi gelir.
Kan Şekerini düzenleyicidir.
Vücutta bulunan bakterilerin dışarı atılmasını kolaylaştırır.
Sindirime yardımcı olur.
Zayıflama konusunda etkilidir.
Metabolizma kuvvetlendirici etkiye sahiptir.
Vücut ihtiyacı olan birçok elementi içerir.
Enerji verir, halsizliği yok eder.
Daha az uyuma ihtiyacı hissettirir.
Kanın pıhtılaşmasını engeller.

Çim suyu nasıl hazırlanır anlatıyoruz. Buğday çimi suyu evde hazırlama yöntemi ve hazırlanışı da şu şekilde anlatılıyor.

Buğday Çimi Nasıl Yetiştirilir?
Evde derin cam bir kasenin altını pamukla kaplıyoruz. Bu pamuğun üzerine buğday tanelerini serpiştiriyoruz. Buğday tanelerini pamuğun üzerine dağıttıktan sonra üzerini taşmayacak şekilde su ile pamuğu ıslatıyoruz. Her sabah kuruyan pamuğu  odanın sıcaklığına göre 1 veya 2 kere ıslatacağız. Direk güneş ışığında değil hafif güneş alacak şekilde olmalı kısa süre güneş görmesi yeterlidir.

Çimlendirdiğimiz buğday çimlerinden bir tutam atıyoruz. Küçücük bir parça taze zencefil ekliyoruz. Bunları blendırdan geçiriyoruz. Buğday çimi suyu elde etmek için üretilmiş özel buğday çimi sıkma makinesi de var. Suyu çıkana kadar blendırdan geçirilir. 2-3 yemek kaşığı kadar su çıkar. Bunun içine 1 çay kaşığı kadar da limon suyu eklenebilir. Küçük bir çay bardağının çeyreği kadar buğday çimi suyu koyularak içmeden hemen önce bir kürdan ile mercimek tanesi kadar arı sütü ekleyerek tahta kaşık veya kürdan yardımı ile karıştırılıp bunu sabah aç karna içiyoruz. Arı sütü buzdolabında folyonun içinde saklanmalıdır. Bunu sabahları içtiğinizde birkaç hafta sonra olumlu etkisini göreceksiniz. Buğday çimi suyunu taze olarak yapılır yapılmaz tüketmek gerekir.

Sağlıklı günler dileriz.
Hüseyin Can ÇALIŞAN
Yayın Yönetmeni
info@kadinbakisi.com
https://twitter.com/hcancalisan

bugday-cimi-hazirlama

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir