Çilek Buzdolabında Nasıl Saklanır?

Çilek çok nazlı bir meyvedir. Bu yüzden satın aldıktan sonra hemen tüketilmesi gerekir. Birkaç gün içinde yiyecekseniz çilekleri üst üste gelmeyecek şekilde üzeri kapalı olarak buzdolabında saklayabilirsiniz. Eğer içinde bozulmuş ya da çürük çilekler varsa onları hemen ayırın. Zira sağlam olanları da hemen çürütürler.

Çilekleri yıl boyu yemek isterseniz onları buzlukta saklayabilirsiniz. Öncelikle meysiminde aldığınız çilekleri güzelce yıkayın. Bir bezin üzerine serip suyunu akıtın. Çileklerin tek tek bozulmadan donması için düz bir tepsi üzerine yerleştirerek dondurun. Bir saat geçtikten sonra hafif donan çilekleri buzdolabı poşetine koyup ağzını bağlayın. Bir yıl boyunca saklayabilirsiniz.

Yapacağınız meyveli tariflerde çilek püresini kışın da kullanabileceksiniz.

Çilek tüm yıl boyunca satın alınabiliyor olsa da bu farklı kalitelerde olur. Bu nedenle Çilek satın alırken özellikle dikkat edilmesi gereken hususlar vardır

Sadece olgunlaşmış olan meyvelerden alın çünkü olgunlaşmamış çileklerin aroması azdır ve sert olurlar. Çilekler durdukça olgunlaşmazlar.

Çileklerin taze olmasına dikkat edin. Üs üs üstüste konmuş çamurlu meyveler yanı sıra çürük ve küflü çilekler almamaya dikkat edin.

Çünkü bir tek çileğin çürük olması diğer çileklerin de bundan etkilenmesi demektir.

Çileklerin olabildiğince az güneşte durmuş olması gerekir. Çünkü güneş onları olduğundan daha hızlı olgunlaştırıp bozulmalarına neden olur.

Çilekler ezilmeye karşı hassas meyveler olduklarından aldıktan sonra taşırken dikkat edilmesie gerekir.

Çilekler uzun sure dayanmadıklarından tüketeceğiniz gün satın almaya dikkat edin.

Çilekleri yıkamadan önce yeşil saplarını ayıklayın. Ardından akan suyun altından hızlıca geçirip durulayarak yıkayın ve süzmeye bırakın. İsterseniz yıkama suyuna limon suyu ve sirke ilave edebilirsiniz. Böylece mikroplardan daha etkili temizlemiş olursunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir