Cem Erdost İleri Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

1989 yılının Kasım ayının yirmi birinci gününde müziğe başladı. Lise eğitimi sonrasında bütün zamanını müziğe harcadı. Kayıtlarını yapmak için, evinde dört tarafı iki kat sunta ile kaplı ve yalıtılmış bir stüdyo oluşturdu. Bu ortam, müzikal arayışlarını gerçekleştirmek için odaklanmasına ve kopuza ile perdesiz gitara daha fazla zaman ayırmasına olanak sağladı.

cem erdost ileri

Yaptığı kayıtlar olumlu tepkiler alınca profesyonel albüm çalışmalarına başladı. İlk solo albümü olan “Umuda Mavi”yi 2013 yılında yayınladı. “Diriliş” adlı bestesi birçok projede kullanıldı ve halen Fırat Tanış ile Gelin Tanış Olalım müzikalinde seslendirilmektedir. Uzun sap bağlama için “Hasret Düzeni” adını verdiği bir akort düzeni geliştirdi ve bu düzeni kullanarak “Dünyada Cennet” adlı ikinci solo albümünü kaydetti. Ayrıca “Bir Orman Gibi” adlı çocuk oyununun müziklerini hazırladı. 2019 yılında kendi kurduğu “Ahâli Müzik” firmasından Adem Tosunuğlu ve Merih Aşkın ile birlikte kaydettiği “Yandı Ha Yandı” adlı iki eserden oluşan tekliyi yayınladı. Aynı yıl içinde müzikal arayışlarını gerçekleştirmek için Ahâli Stüdyo’yu açtı. “İçinde Yol Var” adlı mini albümünü 2019 yılının Kasım ayında kaydetti ve 2020 yılının Ocak ayında yayınladı. 2020 yılında “Üç Güzel” ve “Böyle İkrar İle” adlı tekillerini “Alim Yapım” etiketiyle yayınladı.

Muhammet Çakıral’ın yazıp yönettiği “Lacivert Gece” ve Kemal Varol’un “Aşıklar Bayramı” romanından uyarlanan “Aşıklar Bayramı” filmlerinin müziklerini yaptı. Yönetmen koltuğunda Özcan Alper’in olduğu bu filmlerde Kıvanç Tatlıtuğ ve Settar Tanrıöğen gibi isimler de yer aldı.

Semih Çelenk’in yazıp yönettiği, Fırat Tanış’ın başrolünde olduğu “Gelin Tanış Olalım” adlı türkülü müzikalde Hasret Düzeni bağlaması, kopuzu, curası ve sesiyle 2016 yılından bu yana rol almaktadır (2022 Şubat ayı itibariyle 184 oyun temsil edilmiştir). 2019 yılında Mikail Aslan ile çalışmaya başladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir