Sigarayı Bırakan Ünlüler

Sigaranın zararları anlatmakla bitmez. Eskiden otobüslerde bile rahatça içiliyormuş. Artık çoğu yerde sigara içmenin cezası var. Dumansız hava sahaları sayesinde gittiğimiz yerlerde rahatça nefes alabiliyoruz. Sigarayı bıraktırmaya özendiren birçok reklam da var. Bunlardan biri sigaranın erken yaşlanmaya neden olduğunu belirten işte bu reklam:

sigaraicenleryaslanir

Sigara içip de sigarayla poz veren ünlülerin yanısıra sigarayı bıraktırmaya özendiren ünlüler de var. İşte sigarayı bırakan ünlülerden bazıları.

Erol Büyükburç:

“Ağabeyim Rıfat günde 2-3 paket içiyordu. ‘Bu sigara onu öldürecek’ diyordum. 50 yaşında ani bir kriz ile kaybettik. O anda beynim sigarayı boşamıştı.” diyen Büyükburç, o gün bugündür gençleri bu kötü alışkanlıktan uzak tutmak için çaba harcıyor. Ünlü sanatçı, sigara deyince aklına gelen içler acısı bir hikâyeyi ise şöyle aktarıyor: “Biricik kızım Ajlan’ın geçirdiği trafik kazası sonrasında vefat ettiğini öğrendiğimde fenalaştım. Gözümü açtığımda yoğun bakımdaydım. Yanımda yatan genç günde 3 paket sigara içtiğini söyledi. Genç yaşına rağmen yıllarca içtiği sigaranın vücudunda yarattığı tahribatla kalp krizi geçirmişti. Bir süre sonra hemşireler koşuşturmaya başladı. Az sonra vefat etti. O kadar üzüldüm ki o an, sanki kızımın acısını bir daha yaşadım.”

Zuhal Olcay:

“Faranjitten daha az rahatsızım. Saçım ve cildim canlandı. Giysilerime sinen o korkunç kokudan da kurtuldum.”

Nergis Kumbasar:

“Günde en az 1 paket içerdim. Bir anda anlayamadığım şekilde nefret geldi. Ben bile nasıl bıraktığıma inanamıyorum. İnsan isterse her şeyi başarabilir. Sigarasız daha güzel zaman geçiriyorum. Sanki yıllardır içmemiş gibi hissediyorum. Bıraktığımda şunu çözdüm, sigara çok fazla vaktimi alıyormuş. Yeniden doğmuş gibiyim. Kendimi sanki yıllardır içmemiş gibi hissediyorum. Cildimde inanılmaz bir parlaklık var. Makyözler bile bunu fark ediyor.

İpek Tuzcuoğlu:

“Ben 17 yaşımdan beri günde bir paket sigara içiyordum. Ama sekiz sene önce bıraktım. Sunduğum bir programa Sigarayla Savaşanlar Derneği’nin bir doktoru ve derneğin başkanı katılmıştı. O günden sonra yavaş yavaş sigarayı azalttım. Sonunda bıraktım. Ama ara ara oynadığım filmlerde rol icabı sigara içmek zorunda kalıyorum. Sigarayı bırakmak benim için pek zor olmadı. Çünkü bırakacağıma inanmıştım. Ama hâlâ bitkisel bir puro içiyorum.”

Orhan Gencebay:

“Sigarayı bırakalı 24 sene oldu. Yaklaşık 16 sene boyunca günde 1,5 paket içtim. Kalp ritmimi bozduğu için doktorumun da tavsiyesiyle ama kendi kararımla bıraktım. Önceleri azaltmaya çalıştım ancak olmadı, tek çözüm bir anda kaldırıp atmaktı. Zaten önemli olan önce karar vermek. Ben sigarayı bırakmamı şöyle açıklıyorum: Gönlümü kilitledim, anahtarını denize attım.”

6 yorumlar

  1. Yaklasik 35 yil boyunca ictim.cocuk yasda basladim.bugun itibariyle birakali 2 ay oldu.sunu fark ettim yillarca kendimi zehirlemisim cok pismanim.hayatin tadini simdi almaya basladim.yemegin suyun cayin tatlinin bir baska tadi var..en guzeli mis gibi kokuyor insan.ve toplumda cok fark ediyorum.nefes almak cok guzel.insallah her icen birakir.

  2. Bugun itibariyle biraktim esim birakali uc ay oldu bir bayan olarak kendimi onun karsisinda kokarca gibi hidsetmeye basladim bir haftada 70 tl gidiyo para dayanmiyo bu gidislede canim dayanmiycak bir kutu yaptim kendime hergun sigaraya verdigim parayi icine atip biriktiricem ve araba alicam Allahin izniyle 15 senede esimle beraber 70 milyar vermisiz vay anasini bir daire parasi ben yemiyim al sen ye bir dal cuce icin icmiycem lan seni ben degil sen beter ol sen cildir benim icin icmeyin lutfen caniniza paraniza yazik

  3. Sigarayı bırakmak ďűşűnmesi bile insanın birtane daha sogara yakmasına sebeb;) ama ben bıraktım yollarımızı ayırdık en cokda neye sevdalandim biliyomusinuz sabah kalktigimdaki o agzimdaki aciligin yerini artok kafife bir tat aldi utanmasam kendimi yalicam o detece yani cildim gerildi ve aklasti yanaklaroma kan geldi arkadaslar …terimmi o orjinal bir parfum gibi oldu dislerim ve dis etlerim tarifi yok gucum yerine geldi gec yat erken kalk uykunu tas gibi aliyosun bunlarcsadece bir kaci sogara icenler terkvedin kaliteli elit bir yasama tadiyla devam edin….

  4. Kararlı olun ve bırakın.
    Nedenlerinize odaklanın, bahanelere değil. İnanın hiç zorluk çekmeden kurtulmuş olacaksınız.
    10 yıl günde 1 veya 1 buçuk paket sigara içtim. Şuan içmiyorum.
    Yakında websitem ücretsiz olarak hizmetinizde olacaktır. Bu korkunç rüyadan herkes kurtulmalı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir