Çelik Yüzük Tehlikesi!

Evlilik aşamasında yüzük alışverişi heyecan vericidir. Aşkınızı simgeleyen alyansları seçerken birkaç seçenek olacaktır. Beyaz altın, sarı altın, gümüş ya da çelik.. Tabii ki maddi durumunuza göre seçim yapmak zorunda da kalabiliyorsunuz. Altın fiyatlarının yükseldiği zamanlarda çelik alyanslar da tercih edilebiliyor.

Çelik alyanslar hem parlak ve ağır bir görüntü verir hem de altın yüzüklere göre oldukça uygun fiyatlıdır. Genelde fiyatı için alınır. Bir de “Erkeklere altın haramdır” diye düşünülüyorsa alınabilir. Aldığınız çelik alyansların bazen başınıza bela olabileceğini de biliyor musunuz? Hayatta başımıza ne zaman ne geleceğini bilemiyoruz. Bir kaza geçirdiğinizde veya elinizi bir yere sıkıştırdığınızda parmağınız şişebilir. Etrafınızda birilerinin başına gelmiştir. Bu durumda yüzüğün parmaktan çıkarılması gerekir. Altın ya da gümüş yüzükler evde bulunan bir yan keski ile kesilebilir ancak çelik yüzükler için bir ekip gerekebilir. Dün akşam Kanal D’de yayınlanan “112 Acil” programında gerçek hayattan hikayeler anlatılıyordu. Orada bir gencin başına böyle bir olay gelmiş ve yüzüğün çıkarılabilmesi için itfaiye çağırılması gerekti. Elektrikli testere ile yüzük büyük bir dikkatle kesildi. En ufak bir kaymada parmağın kesilmesi de söz konusu oluyor.

Bu programı da izledikten sonra yüzüklerin ne denli tehlikeli olabileceğini görmüş olduk. Çevremdekileri bu konuda bilinçlendirmeye karar verdim. Lütfen dikkatli olalım ve çelik yüzük tercih etmeyelim..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir