Çay İçmek Su Yerine Geçer Mi?

Su insan vücudu için en önemli sıvıdır. Beyinde yüzde 85, kanda yüzde 80, kaslarda da yüzde 70 oranında su bulunmaktadır. Vücudun işlevlerini yerine getirmesi için yeterince su tüketmek gerekmektedir. Yeterince su içildiğinde sindirim sistemi düzene girecek ve kilo kontrolü de sağlanacaktır.

Peki tüketilen çay ve kahve vücudun su ihtiyacını karşılar mı dersiniz? Çay ve kahve şekersiz tüketilse dahi kafein içerdiği için idrar söktürücü etki gösterir ve vücudun su kaybetmesine neden olur. Yeşil çay ve ada çayı tüketimi de önerilmektedir.

Amerikan Sağlık Enstitüsü’nün yaptığı açıklamaya göre yetişkin bir erkek günde 3 litre (yaklaşık olarak 13 bardak), yetişkin bir kadın ise 2,2 litre (yaklaşık olarak 9 bardak) su tüketmelidir. Sürekli çay, kahve tüketerek su içmeyi unuttuğunuz takdirde çeşitli sağlık sorunlarına ve su kaybına maruz kalınması kaçınılmaz olacaktır.

Su içmek için susamanın beklenmemesi önerilmektedir ve güne su içerek başlanması gerekmektedir. Herhangi bir öğünden de 30 dakika önce su içilerek suyun metabolizmayı hızlandırmasını ve midede yer kaplayarak fazla yemek yemenin önüne geçilmesini de sağlanabilecektir. Bilinmesi gereken bir diğer durum da fazla su içilmesinin de vücuda zararlı olabileceği olup günlük miktarların çok fazla üzerine çıkılmaması gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir