Cam Ocaklarda Patlama Riski!

Son zamanlarda haberlerde duyulduğu gibi bazılarımızın da yaşadığı ankastre cam ocak patlamasının neden meydana geldiği ve olmaması için neler yapılması gerektiğini sizler için araştırdık.

cam ocaklarda patlama riski

Ankastre cam ocakların son zamanlarda birçok kez patlaması gündeme geldi. Bu durum Cam ocak neden dolayı patlar? Ankastre ocaklar ne kadar güvenli? Cam ocak seçerken nelere dikkat etmeliyiz sorularını da gündeme getirdi.

Ankastre cam ocaklar artık birçok markada üretilmeye başlandı. Gerek görünüm gerekse kullanım ve temizliğinin kolay olmasından dolayı birçok farklı firma tarafından üretilmeye başlandı.

Ankastre cam ocaklarda artık patlama tehlikesi çok korkulan bir durum oldu. Öncelikle bu ocakların camının nasıl olduğunu biraz anlatalım. Ankastre cam ocaklar ısıya dayanıklı aynı zamanda güçlendirilmiş ve hatta bazı firmaların sağlamlığını arttırmak için de camın içine porselen de eklediği biliniyor. Genellikle araçların camları gibi ve ani ısınma ve soğumaya karşı dayanıklı maddeden yapılmaktadır.

Bu ocakların patlama durumu da her ne kadar çok korkulsa da tıpkı arabaların camlarında olduğu gibi tuzla buz olma durumu yaşanmaktadır. Ancak bu cam özel bir cam olmasından dolayı birden tuzla buz olması sonucunda yüksek seslerin çıkmasına neden olmaktadır. Bu durumu normal olarak görmek gerekli anlattığımız gibi arabalarda ve binaların dış cephelerinde bulunan camlar da güvenlik amacıyla özel yapısından dolayı kırılabiliyor.

Ankastre cam ocağın patlamaması için ne yapılabilir?
Bu durum için kesin bir çözüm olmadığı gibi olası bazı durumlara karşı önlem alabilmeniz mümkün. Ancak bu camların patlaması genellikle kullanıcı kaynaklı olmayıp üretim hatasından dolayı da meydana gelebilmektedir.

  • İlk olarak tezgah boşluğunun ölçüsünü mutlaka ocağı alırken sizlere verilen kitapçıkta tarif edilene göre ayarlayınız.
  • İkinci olarak ocağın sallanmamasını veya dengesiz bir zeminde tutmamaya dikkat edin. Sabit olması ve eğimli değil düz bir düzey üzerinde tutulması çok önemlidir. Bu nedenle bu ocakların yetkili servisi tarafından monte edilmesi gereklidir.
  • Üçüncü olarak ise ocağın tüm gözlerini aynı anda en fazla ayarda uzun süre açık tutmamak gerekmektedir. Bu durum her ne kadar test edilmiş olsa da ısınmanın cama uygun dağılmaması sonucu oluşan genleşme ve benzeri durumlar camın patlamasına neden olabilir.

Bu durumlara uygun yapıldığında ve bakımı düzgün yapıldığında ocakların camı kolaylıkla patlamayacaktır. Bu durumlara dikkat ederek ankastre cam ocağınızı çok daha uzun süre sağlıklı olarak kullanabilirsiniz.

Bir yorum

  1. Ben yıllardır evimizde ankastre cam kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir