Bulaşık Makinesi Deterjanları Hakkında

Bulaşık makineleri için üretilmiş piyasada onlarca deterjan var. Bazıları yerli üretimken bazıları ithal ürünlerdir. Ancak birçok hanımın önceliği bulaşıklara zarar vermemesidir. Bazıları ise sadece fiyatına bakar.

Bulaşık makinesi deterjanları, toz, tablet ve jel olmak üzere 3’e ayrılır. Tablet deterjanlarda birçok marka olsa da genelde tabletler bir makine bulaşık için fazla gelmektedir. Makinenin içinde bazen erimeden yarısı kalabilir. Bazı hanımlar tabletleri kendileri ikiye bölerek kullanma yoluna giderler. Toz deterjanlar ise cam bardakların çizilmesine neden olur. Sürekli toz deterjan kullanan hanımların evlerinde bardakların ve cam tabakların çizikler içinde kaldığı ve bardakları yenilemek zorunda kaldıklarını görürsünüz. En kullanışlı olanlar ise şüphesiz birçok ev hanımının da ifade ettiği gibi jel olanlardır. Jel deterjanlar bulaşıkları kesinlikle çizmez. Yıllarca aynı bardakları kullanabilirsiniz.

3’ü bir arada olan deterjanlar yerine tuz bölmesine tuz, parlatıcı gözüne parlatıcı konulanları tercih etmelisiniz. Parlatıcı yerine sirke koymak da kimyasaldan arındırmak için iyi bir yöntemdir. Hem de bulaşıklarınız parlar ve su izi de kalmaz.

Pril’in jel deterjanları veya Calgon’un jel deterjanları tavsiyemizdir. Ancak kesinlikle makineyi tuzsuz bırakmayın. Tuz ışığı yandığında hemen tuzu doldurmalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir