Bitkisel Süt Nedir?

Badem sütü, susam sütü, soya sütü, fındık sütü, yulaf sütü, hindistan cevizi sütü gibi sütler piyasada sıkça görülmeye başlandı. Soya sütü, soya fasulyesinden elde edilen bir içecektir. Gerçek bir süt olmamasına rağmen, soya sütü inek sütüne yakın değerlere sahiptir. Soya sütü, kolestrol sorunu, laktoz intoleransı ya da süt alerjisi olanlar için bir çözüm yolu olabilir. Soya sütü tade içilebildiği gibi gevrekler de tüketilebilmektedir.

Soya sütü, soya sütü, soya fasulyesinin ıslatılması, öğütülmesi ve süzülmesi ile elde edilir. Süte yakın en iyi bitkisel alternatiftir. Bir bardak soya sütü yaklaşık 7 gram protein, 4 gram karbonhidrat, 4.5 gram yağ ve 0 kolesterol içerir. Az miktarda B vitamini içerir ancak B12 vitamininin iyi bir kaynağı değildir ve yeterli kalsiyumu yeterince karşılayamaz. Bu eksikliği azaltmak için katkılı ürünler piyasada çıkmaya başlamıştır.

Bebekler için ise karar verirken anne sütüne en yakın sütün halen inek sütü olduğunu unutmayın. Kendiniz için de bitkisel sütlerden soya sütü almaya karar verirken, ürün paketi üzerindeki besin değerlerini inceleyerek karar veriniz.

Hüseyin Can ÇALIŞAN
Yayın Yönetmeni
info@kadinbakisi.com
https://twitter.com/hcancalisan

bitkisel-sutler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir