Balıkla Yoğurt Yenir Mi?

Balıkla birlikte yoğurt yiyip yememek konusunda bazılarımızın aklında bir sürü soru işareti var. Balık yedikten sonra veya hemen yemeğin yanında süt ürünlerinin olması tehlikeli görülebiliyor. Oysa ki bilimsel olarak hiçbir zararı yoktur. Bu adeta bir şehir efsanesidir. Geçmiş yıllarda bilgisiz birinin ortaya attığı yanlış bir bilgidir.
Evet, balık zehirlenmesi yaşanmış olabilir ancak yoğurttan değil balığın bizzat bayat olmasından kaynaklanmıştır. Zira balığın bayat olması tehlikeli boyutlarda zarar verebilir. Balığın bayat olup olmadığını gözlerine bakarak anlayabilirsiniz. Gözlerinin parlak olması gerekir. Üzerinin de parlak olması tazeliğini gösterir.
Sofralarda meze olarak kullanılan balık ve yoğurtlu patlıcanın, haydarinin aynı anda tüketimi zaten buna en iyi örnektir. Bu durumu bir çok restaurant işletmecileri bilmektedir.
“Balık bayat olursa yoğurt üzerinde daha zehirleyici etki yapar.” diye ayrıca bir söylenti vardır. Balık zaten bayatsa yenmemesi daha iyidir.Dolayısıyla yoğurt masumdur.
Bu bilgiyi her ne kadar bilsek de güvenemeyebiliriz. Balıkla yoğurdu aynı gün yemek zorunda değiliz =) Kendinizi garantide hissetmek isterseniz zorlamayın. =)
Sağlıklı günler..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir