Atık Yağlarla Hem Engellilere, Hem De Çevreye Destek Olalım!

Kızartma yapmak ne kadar sağlıksız bir seçim olsa da çocuklar tarafından da sevilerek patates kızartması vb yemekler seviliyor. Aynı yağı 2 seferden daha fazla kullanmak da kızartma yapmayı daha da sağlıksız hale getirmektedir. Aynı yağı 2 seferden fazla kullanmak sindirim sistemine büyük zararlar verebilir, midede yanma hissi oluşur. Fazla kullanılması durumunda yağ içerisinde çok fazla miktarda kanserojen maddeler oluşur.

Kullanılan yağların ise lavaboya dökülmesi çevreyi büyük oranda kirletmektedir. Lavaboya dökülen 1 litre atık yağ binlerce litre suyun kirlenmesine sebep oluyor. Atık yağların çöpe dökülmesi de kanunen yasaktır. Bu atık yağları biriktirip okul, market, cami muhtarlık, gibi yerlerdeki kutulara atabilirsiniz. Veya belediyelerde bulunan bitkisel atık yağ toplama makinesine (baytom) dökerek hediyenizi de alabilirsiniz. Yağın miktarına bağlı olarak hediye olarak, ödül para verilmektedir. Aynı zamanda atık yağlardan sağlanan gelir ile engellilere yardım sağlanmaktadır.

Unutmayın atık yağların lavaboya dökülmesi; içme sularına zarar verir, akarsuları, gölleri ve denizleri kirletir, evdeki atık su borularını tıkar ve şehir kanalizasyon sistemini tahrip eder.

http://www.youtube.com/watch?v=jAihHueMA8A

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir