Anti Mite Akar Öldürücü Spreyler İşe Yarıyor Mu?

Ev tozu akarları alerisi olanlar adeta ne yapacağını şaşırıyor.
Akarlar (mitelar) mikroskopla görülebilen 8 bacaklı canlılardır. Nefes almada güçlük çekilmesine, baş ağrısına ve ciltte kaşıntılara neden olabilen ev tozu akarları yani mite’lar çok büyük sorun.

anti mite akar oldurucu spreyler ise yariyor mu

Yatak, yorgan, halı, kilim, koltuk ve kumaş kaplı tüm yüzeylerde mitelar rahatlıkla yaşayabilmektedir. Nemli ve sıcak ortamlarda yaşamları daha kolaydır. Yıl boyu alerjiye neden olan bu akarlardan kurtulmak da oldukça zor.

Ortamın nemini azatlmak, bol bol havalandırmak faydalı olacaktır. Güneş ışığının da evin içine girmesi faydalı olacaktır. Ev tozu akarları için özel üretilen spreyler de mevcuttur. Bu spreylerin de fiyatları biraz yüksek ve ne kadar etkili olduğu da bilinmiyor. Sorun çok büyük ise sprey kullanımı da düşünülebilir ve sonuçlarının görülmesi gerekir. En etkili çözüm ise odada halı bulundurmamak ve sık sık yastık, yorgan gibi ev tekstil ürünlerinin yıkanması olacaktır. 60 derecede yıkamanın mite’ları öldürdüğü bilinmeli ve bu derece yıkanabilen ürünler kullanımına dikkat edilmelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir