Adrenochrome Nedir, Ne İşe Yarar, Türkiyede Kullanan Türk Ünlüler Kimlerdir?

İddialara göre, yalnızca çocukların beyinlerinde üretildiği söylenen bu maddeyi elde etmek için küçük çocukların kaçırılarak öldürüldüğü iddia edilmektedir. Zenginlerin ölümsüzlük iksiri olarak bilinen Adrenochrome nedir ? gerçekte, uyuşturucu içermeyen adrenochrome, bir sentez olarak mevcut ve yasal bir şekilde satılmaktadır.adrenochrome nedir ne ise yarar nerede bulunur turkiyede kullanan turk unluler kimlerdir

ABD’nin önde gelen online mobilya mağazası Wayfair’ın çocuk kaçakçılığı iddialarıyla birlikte kimyasal bir bileşik olan “Adrenochrome” (Adrenokrom) gündeme gelmiştir. Sosyal medyada dolaşan iddialara göre, sadece çocukların beyinlerinde üretilen bu maddeyi elde etmek için küçük çocuklar kaçırılarak öldürülmektedir. Adrenochrome, dünyanın en güçlü uyuşturucusu ve adrenalin türevi bir ilaç olarak anlatılmaktadır. Fakat adrenochrome, uyuşturucu içermeyen bir sentez olarak mevcut ve yasal olarak satılabilmektedir.

Adrenochrome adlı kimyasal bileşikle ilgili iddialar, ABD’li yazar Hunter S. Thompson’ın 1972’de yayımlanan “Fear and Loathing in Las Vegas” adlı romanında adrenochrome’un çocukların beyninden diri diri elde edilmesi gereken bir gençlik iksiri olarak anlatılmasından kaynaklanmaktadır. Daha sonra Las Vegas Parano adıyla filmi çekilen roman, bu sıradan kimyasal sentezi dünyanın en güçlü uyuşturucu ilacı olacakmış gibi sunmaktadır. Üstelik romanda geçen ifadelere göre, çocukların beyninde adrenalin salgılarken ortaya çıkan bu molekülün ölü bir bedenden elde edilmesi mümkün değildir. Romanda molekülü satan karakterin çocuk katili olduğu ortaya çıkmaktadır. Thompson’ın romanından türeyen komplo teorileri, çocukların adrenochrome için kaçırıldığını ve işkence gördüğünü iddia etmektedir.

Adrenochrome (Adrenokrom) nedir? Bilimsel araştırmalara göre, adrenokrom psikotrop bir madde değildir. Adrenokrom, adrenalinin oksidasyonu ile elde edilen bir molekülden ibarettir ve insan vücudu üzerindeki etkileri henüz tam olarak bilinmemektedir. Bazı araştırmacılar adrenokromun şizofreniyle ilişkili olabileceğini iddia etse de, molekülün halüsinojenik veya psikotropik etkileri bilimsel çalışmalarla doğrulanmamıştır. Adrenokrom molekülü laboratuvar ortamında sentezlenebilmekte olup, örneğin Fransa Sağlık Bakanlığı’nın uyuşturucu maddeler listesinde yer almamaktadır. ABD’de de aynı şekilde yasaklı madde olarak kabul edilmemektedir. Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün internet sitesinde molekülün üretildiği yerlere dair detaylı bilgiler bulunmaktadır.

Adrenokrom’un 25 mg’ı 50 dolar Adrenokrom, Kanadalı Toronto kimyasal araştırmalar şirketi tarafından 25 mg’ı 50 dolara satılmaktadır. AFP’nin ulaştığı Çin merkezli Fine Technologies laboratuvarları ise yüzde 98 saf adrenokromun 25 mg’ı 129 dolara satışını yapmaktadır.

Fransız Paul Brousse Hastanesi’nden psikiyatrist ve bağımlılık uzmanı Laurent Karila’ya göre adrenokrom, bir adrenalin türevidir; bu nedenle hızlı kalp atması ve terleme gibi adrenerjik etkilere neden olabilir, ancak bir uyuşturucu madde olduğuna dair iddialar tamamen temelsizdir.

Türkiye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir