Sous Vide Pişirme Tekniği Nedir?

Pişirmek istediğiniz her şeyi, ne kadar pişirmek istiyorsanız tam olarak o şekilde pişirmenizi sağlayan çok iyi bir pişirme tekniğidir. Fakat ülkemizde çok kolay bir şekilde malzeme bulmanız mümkün olamıyor.
Fransızca bir sözcük olan Sous Vide nedir ? Aslında anlamı vakum altında demek olan bir kelimedir.

Pişirilecek gıdanın pişirilmeye hazırlanması sonrasında da vakum poşeti içine koyularak havası alınıp vakumlanması ve kaynatılarak pişirilmeye oranla (100C) daha düşük kontrollü ısı uygulanmış su banyosu içerisinde ürünlerin pişirilmesi yöntemidir. Et, tavuk, balık ve diğer deniz mahsulleri gibi proteinli gıdaların çok çok düşük ısılarda ve çok uzun süre geçerek pişirilmesi mümkündür. Ürünlerin tat ve dokusu ayni kalmaktadır. Et, balık ve kümes hayvanları sulu kalır ve taze sebzeler rengini ve lezzetini korur.

Sous vide, herhangi bir gıdanın hassas bir sıcaklık kontrolü ile suyun içinde vakumlu paket veya sıcağa dayanıklı bir vakumlu poşet içine bırakılması ile pişirme tekniğidir. Ekipman olarak vakum makinesi, Sous vide makinesi ihtiyacınız olacaktır. Aynı zamanda pişirme öncesinde hazırlık yaparken poşetleme sırasında malzemelerin üzerine ilave edeceğiniz taze kekik, biberiye, sarımsak gibi aromalarda da pişirdiğiniz gıdaların lezzeti de olağanüstü seviyelere ulaşacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir