Oreo Haram Mı?

Çok sevilen bisküvilerden biri olan Oreo, kakao tadı ve kremalı iç kaplaması ile beğeniliyor. Özellikle çocuk ve gençlerin gözdesi olan ürün, müslüman kesim tarafından araştırılıyor. Ürünün paketinin üzerindeki yazılar dikkatle incelendiğinde, “içeriğinde domuz ve domuz katkıları yoktur” gibi bir ibarenin yer almadığı görülüyor. Bundan dolayı bisküviye karşı bir önyargı bulunuyor. Firmanın yetkililerine mail atıldığında da net bir cevap alınamadığı görülüyor. Zamanla gelen maillerde değişiklik olabiliyor. Buradan çıkarılacak sonuç, etiketleri iyi okuyarak kişinin kendisinin karar vermesi gerektiğidir.

Oreo helal mi haram mı?
Oreo’ya atılan maile gelen cevaplardan biri şöyle:

“Oreo ürünlerimizin içeriği Müslüman tüketimine uygundur. Ürünlerimizde kullanılan tüm hammddelerin Türk Gıda Kodeksi’ne uygunluğu titizlikle kontrol edilmektedir.
Ürünlerimizde domuz ve domuz kökenli hiçbir ürün kullanılmamakta, alkol ve alkol türevleri ürünlerimize ilave edilmemektedir. Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Tebliği çerçevesinde, domuzdan elde edilen herhangi bir madde içeren veya alkol ve alkol türevlerini içeren ürünler için, bu ürünlerin etiketi üzerinde bu maddeleri içerdiğine dair ifadelerin verilmesi zorunlu tutulmaktadır. Helal Sertifikası ise Türk Gıda Kodeksi’ne göre yasal bir zorunluluk değildir.”

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: