Grip Aşısı Olabilecekler E-Nabız Sisteminden Görebilecek

Korona virüsle mücadele döneminde, grip aşısının önemi önceki yıllara göre daha fazla arttı. Türkiye’ye getirilen aşıların yetersiz olacağı endişesine karşın, kronik rahatsızlığı olanların ve 65 yaş üzeri kişilerin öncelikli olarak yaptırması gerektiği belirtiliyor. İlk etapta gelen aşıların, reçete sisteminden işlenerek Aile Sağlığı Merkezi’nde aile hekimleri tarafından yazılan reçeteler ile Sağlık Bakanlığı’nın e-nabız sisteminde uygun görülen kişilere, eczaneler tarafından verileceği söyleniyor.

grip asisi

Grip aşısı fiyatları 2020

Grip aşısı alabileceklerin listesi ise e-Nabız sistemlerine yüklendi. Aşı fiyatı ise değişmeyerek geçen yılla aynı fiyat olan 72,64 lira olarak belirlendi.

E-Nabız sistemine girerek aşı hakkınız olup olmadığına bakabilirsiniz. Grip aşısının kimlere yapılıp yapılmayacağı muamması e-Nabız sistemindeki liste ile son buldu. e-Nabız’a girip bu alanda sorgulama yapan vatandaşlar aşıyı alıp alamayacağını görebiliyor. Sistemde yüksek risk grubunda olmadıkları belirtilen ancak birçok kronik hastalığı bulunan vatandaşlar ise karşılaştıkları “risk grubunda olmadığını gösteren” mesaja tepki gösterdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir