Elektrikli Süpürge Wattları Neden Düştü?

Elektrikli süpürgeler evin içinde olmazsa olmaz yardımcımızdan biridir. Siz de şimdilerde elektrikli süpürge almak istediğinizde yeni uygulamalarla karşılaşabilirsiniz.  Türkiye’de elektrikli süpürgelerde yeni AB enerji etiketi yönetmeliği 1 Eylül 2015 itibarıyla uygulamaya alındı. Avrupa Birliği enerji etiketleri her cihaz üzerinde bulunuyor.

Avrupa birliği enerji düzenlemesine göre yeni elektrikli süpürgeler 1600 Watt gücün üzerine çıkamayacak ve 1 Eylül 2017 tarihinden itibaren de motor güçleri 900 Watt’ın üzerinde olamayacaktır.

Bu uygulamayla, enerji tasarrufu sağlanırken çevrenin de korunması amaçlanmaktadır. Düzenleme doğrultusunda kullanılmaya başlanan yeni enerji etiketleri, bir bakışta ürünün enerji verimliliği sınıfını (A-G), halı ve sert zeminde temizleme performansını, ses ve toz emisyon sınıflarını anlamanızı sağlıyor ve kişisel ihtiyaçlarınıza en uygun modeli seçmenizi kolaylaştırıyor.

Yeni bir elektrikli süpürge alırken A enerji sınıfı olmasına ve yüksek temizleme performansına sahip olmasına dikkat ediniz. Enerji tüketiminin A sınıfı olması tek başına yeterli olmayıp diğer kriterlere de dikkat edilmelidir. Artık yeni model elektrikli süpürgelerde 2400-2600 Watt gibi değerleri görmek mümkün olmayacak. Motor gücüne bakarak süpürge seçme devri de artık sonra erecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir