Categories: Sağlık

Yoğurt Suyu Oldukça Faydalı!

Bazı ev hanımları yoğurdun sarı suyunu döküp yoğurdu tüketmeyi tercih edebiliyor. Ancak uzmanlar yoğurdun en şifalı yerinin yoğurdun suyu olduğunu bilinmelidir.

Yoğurt suyu, yoğurdun içinde yer alan bütün vitamin, mineral ve proteinleri ve aminoasitleri içeriğinde barındırmaktadır. Yoğurt içerisinde yer alan B vitaminin tamamı yoğurt suyunda gizlidir. Yoğurdu suyunu döküp süzme olarak kullandığınızda B vitamini kalmaz bu da yoğurdun faydasını ciddi oranda azaltır.

Yoğurt suyu; kemik, diş ve saç büyümesi için faydalıdır. Çocuklar için çok iyi bir bir besin kaynağıdır. Yaşlılarda kemik erimesini engelleme özelliği mevcuttur. Yaşı ilerleyenler ve eklemlerde sıkıntı yaşayan kişiler kesinlikle yoğurt suyunu tüketmelidir. Araştırmalara göre yoğurt suyunun içinde yer edinen bakteriler antikanserojen özelliğiyle birlikte kötü huylu tümör rahatsızlıklarını henüz başlamadan engelleyebilmektedir. Yoğurdun cilt kanserini önlemek için faydası olduğu da bilinmektedir.

Yoğurdun sarı suyunun faydaları arasında böbrek taşını düşürmeye yardımcı ve böbrekleri temizleyici faydası da yer almaktadır. Diyet yapıyorsanız, kaybetmiş olduğunuz mineral ve vitaminleri yoğurt suyundan alarak sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Yoğurt suyu tiroit bezlerinin daha iyi çalışmasına yardımcı olduğu gibi guatr rahatsızlığının da engellenmesine destek olur. Vücutta biriken toksinleri atmak için de yoğurt suyu oldukça faydalıdır. Cilt lekelerini temizlemek için yoğurt suyu çok faydalıdır. Cilde yapılacak olan düzenli yoğurt suyu maskesi ile cilt lekelerinin azaltılması sağlanabilir.

Hazır yoğurtlar da ev yoğurdu yoğurt suyu olarak aynı değere sahip olup herhangi bir farkı bulunmamaktadır. Hazır yoğurt sularının da faydalı olduğu bilinmelidir.

hüseyin can çalışan

Share
Published by
hüseyin can çalışan

Recent Posts

Şişme Bardak Tutucularla Yazın Keyfini Çıkarın!

Şişme Bardak Tutucularla Yazın Keyfini Çıkarın! Yaz aylarında serin suların, güneşin ve eğlencenin tadını çıkarmak…

% gün önce

Turkcell 30. Yıl Hediye Kampanyası Başladı! Kampanya Gerçek Mi?

Turkcell 30. Yıl Hediye Kampanyası Başladı! Kampanya Gerçek Mi? Turkcell 30. Yıl Hediye Kampanyası başladı.…

% gün önce

Mion Kozmetik Kimin Markası?

Mion Kozmetik Kimin Markası? Migros, yeni markası Mion ile kozmetik mağazacılığına girdi. İstanbul, Ankara, İzmir…

% gün önce

Çağatay Ulusoy’un Ayakları

Çağatay Ulusoy'un Ayakları Ünlü oyuncu Çağatay Ulusoy, Gaddar dizisinin 14. bölümünde kafese hapsediliyor. Birden kendine…

% gün önce

Tavuk Nugget Zararlı Mı, Kilo Yapar Mı?

Tavuk Nugget Zararlı Mı, Kilo Yapar Mı? Nuggetler, genellikle tavuk etinden yapılan ve çeşitli şekillerde…

% gün önce

Ozan Çakar Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Ozan Çakar Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? "Son Günüm Olsa Bile" şarkısını seslendiren sanatçı Ozan Çakar…

% gün önce
Netavantaj Jenix biber gazı biber gazı jenix biber gazı