Yıkanabilir Bebek Bezleri

Kullan at bezler günümüzde en çok kullanılan bezler olsa da avantajları olduğu gibi bazı dezavantajları da var. Normal kullan at bezler bebeklerin popolarının pişik olmasına neden olabiliyor. Aynı zamanda bu yeni bezler sürekli kuru hissinde olduğu için uzun süre takılı kalıyor ve bakteri oluşumuna da sebebiyet verebiliyor. Yıkanabilir bez aslında çok iyi bir seçim olabiliyor.

Yıkanabilir bebek bezleri tekrar tekrar kullanıldığı için çevreyi ve aile bütçesini korur. %60 oranda daha ucuz olacağı için bütçenize olumlu faydası olacaktır. Yıkanabilir bebek bezleri pişiğe yol açmıyor. Bakteri barındırmıyor ve alerji de yapmıyor. Herhangi bir kimyasal içermemesi en büyük avantajlarından biri olup parfüm de içermemektedir.

Yıkanabilir bebek bezlerini ilk kez kullananlar ilk birkaç ay zorluk yaşayabilir ancak sonradan alışacaklardır. Büyük bir çoğunluğu %100 pamuktan üretilmektedir. Dış kumaş ve iç havlu bezden oluşmaktadır. İçte bulunan havlu bezde sızdırmaz özellik bulunmaktadır. Bezler özelliklerine göre ortalama 100-150 kere yıkanıp kullanılabiliyor. Bezleri en iyi şekilde emiş gücüne sahip olabilmesi için kullanmadan önce üç defa yıkamak gerekmektedir.

Yıkabilir bebek bezi nasıl kullanılır?
Bebek bezini, pedi ile birlikte çamaşır makinesinde 60 derecede yıkayabilirsiniz. Çamaşır suyu ve yumuşatıcı kullanılmaz çünkü yumuşatıcı ipliğe yapışır ve emiciliği azaltır. Ütülemeyiniz ve kesinlikle kaynatmayınız. 60°C’lik ısı bezlerin temiz ve hijyenik hale gelmesi için yeterlidir. Bor deterjanları kumaş yüzeyini kapladıkları için emiciliği azaltmaktadır, buna dikkat edilmelidir. Bezi bebeğinizden çıkardıktan sonra var ise dışkısını tuvalete dökünüz. Kirli olan bezler genelde kumaş bir çantada bekletilebilir. Uzun süre bekletilmesi durumunda yıkama öncesi birkaç saat çamaşırları soğuk suda bekletmeniz gerekecektir. Bekletme sonrası çamaşır makinesinde yıkama yapınız. Bezler de kurutma makinesinde veya kurutma askısında kurutulabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir