White Noise-Beyaz Gürültü Nedir?

Tüm seslerin aynı frekansta karışık veya belli bir sırayla bir araya getirildiği seslere “beyaz sesler” veya “beyaz gürültü” deniyor. Bebeklerin anne karnında 9 ay boyunca alıştığı beyaz seslere benzer sesler kayda geçiriliyor. Bebek dünyaya geldikten sonra çok sessiz ortamlardan rahatsız olurlar. Dikkat ederseniz, annenin çıkardığı “pişşş pişş” sesleri bebeği rahatlatmaya yardımcı olur.
Özellikle kolik olan bebekler yani gaz sancısı seçen ve gazını çıkarmakta zorluk çeken bebekler için rahatlatıcı sesler olan beyaz gürültüler içinde, saç kurutma makinesi, elektrikli süpürgesi gibi devam eden sesler ile rüzgar, su, dalga sesleri de bulunur. Bu seslerden hangisinin bebeğinizin daha çok hoşuna gideceğini kendiniz deneyerek bulacaksınız. Genelde bu elektrik süpürgesinin sesi oluyor.

Elektrik süpürgesinin veya saç kurutmanın sesini kendiniz telefonunuza kayıt edebileceğiniz gibi bu iş için özel olarak yapılmış programlardan da faydalanabilirsiniz. Hem android hem de iphone telefonlar için uygun olan “Baby Sleep” uygulamasını telefona indirebilirsiniz. Cep telefonlarının bebeğe çok yakın durması elbette ki zararlıdır ancak telefonu uçak moduna getirirseniz sinyalsiz bir şekilde uygulamayı çalıştırabilirsiniz.

Uygulamalar haricinde ses yapan oyuncaklar da var. İsterseniz böyle bir oyuncak alıp bebeğinizin baş ucunda sürekli durmasını sağlayabilirsiniz.
Sağlıklı günler..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir