Tuhaf Japon Adetleri

Japonlar çok ilginç insanlar. Öyle tuhaf adetleri, gelenekleri, görenekleri var ki insan bazen şaşırıyor. Hele de Japonya’da yaşamak daha da zor olsa gerek.

Japonlar beyaz tenli olmayı çok seviyorlar. Yazın ortasında bile sırf güneşten yanmamak için kısa kollu giyseler bile kumaştan kol aparatlarını kollarına takıp geziyorlar. Çünkü kollarında bronzluk istemiyorlar. Beyaz ten onlar için çok şey ifade ediyor. Bu yüzden beyaz pudralar çok satılıyor. Japonya’nın iklimi de neyse ki çok güneşli ve sıcak bir iklim değil ve sürekli yağmur yağan bir yer.

Japonlar aynı zamanda çok düşünceli insanlar. Nezle ya da grip gibi ufak hastalıkları olduğunda bile maske takıp öyle dolaşıyorlar. Çünkü bir başkasına hastalık bulaştırmak istemiyorlar.

Japonya’da Türkiye’deki gibi bol sebze ve meyve bulacağınızı sanmayın. Biz burada bol bol domates, karpuz vs yerken orada bir karpuz inanılmaz fiyatlarda satılıyor. Domatesler tek tek satılıyor ve fiyatları yüksek. Yan Japonya’da menemen yapabilmek imkansız gibi.

Japonya’da ambalajların geri dönüşümüne çok önem veriliyor. Yani kafanıza göre aldığınız su, meyve suyu ya da süt şişelerini çöpe atamazsınız. İçlerini iyice yıkayıp geri dönüşüme göndermeniz gerekiyor. Deterjan kutuları da yedekleriyle birlikte satılıyor. Deterjan bittiğinde yedek ambalajından içine dökerek aynı kutuyu uzun süre kullanmanız sağlanıyor.

Ve Japon modası inanılmaz. Öyle tuhaf kıyafetleri var ki burada biz giysek rüküşün de rüküşü oluruz. Ayrıca Japon gençleri poz verirken ayaklarını çarpık yapmayı çok seviyor.

Japonlarrr Japonya…

Bir yorum

  1. japonyaya geleli 15 yil oldu ve gunluk yasantimi yazilara doktum.japonyayi merak edenler,aradigi tum bilgiler blogumdadir..takip ederseniz sevinirim
    http://osakaninmuhtari.blogspot.com.tr

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir