Whatsapp Artık Kısıtlama Yapacak!

Popüler mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp, uygulaması geçtiğimiz aylarda gizlilik sözleşmesini güncelleme kararı almıştı ve kullanıcılardan gelen tepkiler sonucu bu kararı ertelemişti. Güncellemeye onay verilmesi için son gün 15 Mayıs’a ertelenmişti.

whatsapp artik kisitlama yapacak

Bu kararın son gününe yaklaşmakta iken WhatsApp’tan onay vermeyenlere yönelik kısıtlamalara yönelik ‘güncellenmiş bir liste geldi’. İşte 15 Mayıs’tan sonra kullanıcıları bekleyecek kısıtlamaları sizlerle paylaşıyoruz.

Whatsapp tarafından yapılan bir açıklamaya göre ‘herhangi bir hesap silinmeyecek’ ya da ‘kapatılmayacak’. Gizlilik sözleşmesini onaylamayan kullanıcılar ise ilk etapta ciddi bir kısıtlama ile karşılaşmayacak ancak bir süre sonra bu kısıtlamaların dozajı artacak. Yani sözleşme onaylanmadıkça kısıtlamalara yenisi eklenecek ve belki de bezdirip onaylatacak.

Yeni alınan bu karara göre sözleşmeyi kabul etmeyen kişiler ilk olarak yaptığı sohbetlere ve kişilerinin listesine erişimi sona erecek. Ancak yine de gelen telefon aramalar ya da görüntülü konuşmaları yapmaya devam edebilecek.

Hala sözleşmeyi onaylamayanlar ise yalnızca yeni gelen mesajları okuyabilecek ya da sadece bildirimleri görebilecek. Birkaç hafta sürecek olan bu sınırlama sonrası, gelen aramaları veya bildirimleri alamayacak olan kullanıcılar mesaj ve arama da yapamayacaklar. Bu durum sonrası da kullanıcılar uygulama tamamen kullanamaz hale gelecek. Kullanıcılar sözleşmeyi kabul etmediği takdirde hemen olmasa da ilerleyen süreçte uygulamayı kullanamayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir