Uzun Evliliğin Sırları

Herkes evlilik yolunda adımları atarken uzun süreli olmasını ister. Yolun başında hiç kimse ayrılma niyetinde değildir. Ancak bazen işler yolunda gitmez ve ayrılığın sinyalleri verilmeye başlanır. Ayrılık nedenleri saymakla bitmese de uzun evliliğin sırları aslında bellidir.

En başta doğru insanı bulmak gerekir. Doğru insanı ararken kendimiz de doğru insan olmalıyız. Her şeyi karşımızdakinden beklersek evlenmeyi planladığımız kişi de aynı şekilde beklentilere girecektir. Bu yüzden yapıcı taraf olmaya çalışmak gerekir. Her şey karşılıklıdır, bunu unutmayın.

Evliliğe bakış Türkiye’de ünlüler başta olmak üzere çok değişti. Eskiden evlenmek kaçınan birlikte evlenmeden yaşam süren sanat camiası artık evlilikleri onaylıyor ve özendirme yoluna gidiyor. Temelimiz olan ailenin önemini anlamalı ve bu yola çıkarken uzun sürmesinden yana olunmalıdır. İlk tartışmada hemen “Kapıyı çeker giderim.” düşüncesine sahip olmamak gerekiyor.

Her daim sabırlı olunmalı, ufak tefek tartışma ve atışmalar en ideal çiftte bile olur. Önemli olan bu gibi durumlarda sabırlı olunmasıdır. Sıkıntılı anlarda maddi veya manevi, sıkıntıların geçeceğini ümit ederek sabırlı olunmalıdır. Çiftlerin birbirine destek olması, el ele vermesi tüm zorlukların aşılması demektir.

Evi ilgilendiren durumlarda tek başına karar almaktan çok çiftler, birbirlerine danışarak hareket etmelidir. Herkes kendi kendine karar alıp başına buyruk olursa bu evliliğin uzun sürmesi beklenemez. Kararlara daima saygılı olunmalıdır.

Güven kelimesi evliliğin temel taşlarındandır. İkili ilişkilerde güven olmazsa, her adımdan her konuşmadan farklı anlamlar çıkarılmaya başlanıyorsa, her gittiği yer araştırılıyorsa sürekli telefonla tacize gidiyorsa bu ilişkinin tehlike çanları çalıyor demektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir