Uykuya Geri Dönme Ne Demek?

2. sezonu merakla beklenen yerli dizi Atiye’nin ilk bölümleri seyredilmeye başlandı. Tüm dünya ile aynı anda yayınlanmaya başlanan fantastik dizinin yeni sezonunda izleyicileri sürprizler bekliyor. Tüm karakter için, ilk sezondan farklı bir yaşam başlıyor. Herkesin hayat düzeni değişiyor ve Atiye yeni planlar yapmaya başlıyor.

Atiye 2. sezonun 4. bölümünde “Uykuya Geri Dönme” yazan bir kapıdan geçiyor. Eski bir yapı olduğu belli olan kapının her iki tarafında gül motifleri ve Rumi yazısı bulunuyor. Bu kapının gerçek olup olmadığı merak ediliyor. Atiye, bu sözlerle ne denmek istendiğini çözmeye çalışıyor.

uykuya geri donme rumi

Mevlana’nın meşhur sözünün tamamı şöyle: “Şafağın sana söyleyecek sırları var, uykuya geri dönme. Gerçekten istediğin şeyi sormalısın, uykuya geri dönme. İki dünyanın birbirine dokunduğu kapının eşiğinden insanlar girip çıkıyor. Kapı dönüyor ve açılıyor, sakın uykuya geri dönme.” Mevlana

Çok derin anlamlar içeren bu sözlerin çözümlemesini ilerleyen bölümlerde görmek mümkün. Ulvi alemden sufli aleme geçip, iki kapı arasında yaşananlar ve alemler arası geçişin mümkün olduğu düşünülüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir