Çantada Biber Gazı Taşımak Suç Mu?

Ülkemizde taciz gibi olayların artmasından dolayı artık herkes tedirgin durumda. Bu durumların yaşanmasından dolayı da özellikle kadınlar çantalarında biber gazı bulunduruyor. Peki çantada biber gazı taşımak suç mu ?

cantada biber gazi tasimak suc mu

Çantada biber gazı taşımak yasak mı ? Herkes biber gazını çantasında taşısa da yasak olup olmadığı konusunda tedirgin.

Emniyet Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz zamanlarda bir bildirimde bulundu. Yapılan bu bildirimde biber gazı spreylerinin bulundurulmasının yasak olmadığını açıkladı. Deriyi tahriş ederek göz, burun, ağız ve solunum yollarında yanmaya sebep olan biber gazı spreyleri, yakın mesafeden etkilenen kişiyi 30-45 dakika arasında etkisiz hale getirebiliyor. Oluşan temas sonrasında bulanık görme, burun akıntısı, hapşırma ve salya artışı, mide bulantısı, deride kızarma gibi etkiler gösteriyor. Polisin kamuya zarar veren kişilere karşı kullanmakta olduğu biber gazıyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı bir açıklama yaptı.

Genellikle ‘dünyanın en acı biberi’ olarak bilinen kırmızı Şili biberinden üretilen biber gazıyla alakalı herkes, “Biber gazı kullanmak veya taşımak yasal mıdır?” şeklindeki sorusunu cevaplandıran Asayiş Dairesi Başkanlığı, biber gazının bulundurulmasına yönelik bir kısıtlama olmadığını açıkladı.

Biber gazı satın almak isterseniz:  Jenix biber gazı
https://www.netavantaj.com/jenix-biber-gazi-goz-yasartici-sprey-yerli

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir