Tüm Kredi Kartlarında Temassız Ödeme Özelliği Kapatıldı!

Temassız ödeme ile alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar kartlarının temassız ödeme özelliğinin çalışmadığını fark etti. Sonrasında da kredi kartı temassız ödeme neden çalışmıyor? sorusu merak edilenlerden oldu.

tum kredi kartlarinda temassiz odeme kapatildi

Peki Kredi kartlarında temassız ödeme özelliği neden kapatıldı? Bilindiği üzere Bankalararası Kart Merkezi (BKM) kuruluşunun aldığı karara göre göre, tmassız ödemeler 750 TL’ye kadar şifresiz yapıldığı gibi bu tutar üzerindeki işlemlerse temassız ve şifreli olarak yapılabiliyordu.

Bu sabah itibariyle ise temassız ödeme yapmak isteyenler bu özelliğin çalışmadığını fark etti. Çalınan kartların kullanılması sonucu böyle bir kararın alındığını düşünüyoruz. Bu kararın deprem felaketi sonrası alındığı bilgisine ulaşıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), temassız kartların müşteri bilgisi dışında kullanımının engellenmesi için ilk işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması yönünde bankalara talimat verdi. Tüm kredi kartlarının temassız özelliğinin ilk kullanımlara kapatıldığı ve ilk şifreli işlem sonrasında temassız olarak kullanılabileceği belirtildi.

BDDK tarafından yapılan açıklama şu şekildedir:

Müşterilerin, bilgileri dışında kart kullanımlarının engellenmesini teminen, olağanüstü hal ilan edilen iller ile sınırlı olmaksızın ülkemiz genelindeki tüm banka müşterileri için ivedilikle kartlı ödemelerde yapılacak ilk temassız işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması, sonraki işlemler içinse mevcut uygulamaya aynen devam edilmesi uygun görülmüştür.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir