Telefonu Açmamak Boşanma Sebebi Sayıldı!

YARGITAY Hukuk Genel Kurulu (YHGK) eşini ailesine gitmesinden sonra telefonlarını açmaması ve telrar aramamayı boşanma nedeni olan bir “kusur” olduğuna karar verdi. Telefonu açmamak boşanma sebebi. Oy birliği ile verilen Kurul kararı emsal sayılıyor.

telefonu acmamak bosanma sebebi sayildi

Kurul, eşini babasının evine gönderip arayıp sormamayı, Türk Medeni Kanunu’nun 166. maddesine göre “Evlilik birliğinin, ortak hayatı sürdürmeleri eşlerden beklenmeyecek derecede temelinden sarsan davranış” olarak belirledi. Mahkemenin bu duruma dayanan boşanmada direnme kararı da Kurul’dan vize almış oldu.

Yargıtay kararına göre davacı erkek O.Z.Y, karısı B.Y’yi, Konya’ya ailesinin yanına gönderdi ve Konya 3. Aile Mahkemesi’nde de boşanma davasını açtı. Davacı kocanın vekili, davalı kadının “Eşine ve eşinin ailesine hakaret ettiğini, onlarla görüşmeyi reddettiğini, annesinin evliliğe sürekli müdahale ettiğini, hamileyken ve bebek doğduktan sonra kendisini odaya kilitlediğini, kendisine ve bebeğe zarar vereceğini söylediğini, değişik zamanlarda evi habersizce terk ettiğini” ileri sürdü. Davalı kadının psikolojisinin ve ruh hâlinin çocuğa bakabilecek seviyede olmadığı için velayetin de babaya verilmesi istendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir