Tatilde 5 Yıldızlı Otelde Kalmak İçin 5 Sebep

Tatilde 5 Yıldızlı Otelde Kalmak İçin 5 Sebep

Tatiller herkes için oldukça önemlidir.  Özel olmasından dolayı konforlu bir şekilde geçirilmesi ümit edilir. Bu sürenin en güzel şekilde geçmesi adına oteller tercih edilirken aynı zamanda otellerin sunduğu konforların iyi olarak araştırılması fayda sağlayacaktır. Konfordan kasıt, sunulan hizmetler olduğu için otellerin bu bağlamda yıldızları da büyük önem taşır. Otellerin yıldızları sunduğu hizmetlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. 1-2 yıldızlı otellerin sunduğu konforla 5 yıldızlı otellerin sunmuş olduğu hizmetler arasında oldukça büyük farklılıklar söz konusu olmaktadır. 5 yıldızlı otel fiyatları diğer otellerin sunduğu konfora bağlı olarak yüksek gibi gözükse de alınan hizmetin farkı ortada olacaktır. 5 yıldızlı oteller misafirlerine en üst olanakları sunarken aynı zamanda hizmetleri bağlamında oldukça lüks olan tesislerdir denebilir. Geniş odaları, spa ve hamam olanaklarının yanı sıra üst düzey bir dekorasyon ve fazla sayıda restoranıyla müşterilerini en iyi şekilde ağırlarlar.

tatilde 5 yildizli otelde kalmak icin 5 sebep

Sunulan Üst Düzey Olanaklar

Sunulan üst düzey olanaklar otellerin yıldızlarının, sunduğu hizmetlerle doğru orantılıdır. 5 yıldızlı otellerin tercih edilmesindeki en önemli etken sundukları olanaklardır. Bu olanakların başında 24 saat sundukları oda servisleri gelirken, yemeklerin oldukça kaliteli ve farklı çeşitliliğe sahip olması yer alır.

Birinci sınıf hizmet sunan Sincan otelleri de bu 5 yıldızlı otel kategorisinde yer alırken lüks konaklama düşünenlerin genellikle ilk tercihleri arasında bulunurlar. Kaplıcalar, spor salonları, yemek çeşitliliği, restoran fazlalığı, oda servisleri ve lüks konaklama sunulan üst düzey hizmetler arasında yer alır.

5 Yıldızlı Otellerin Özellikleri

Tatil rotaları oluşturulurken konaklama için 5 yıldızlı otellerin tercih edilmesinde bir diğer sebep ise özellikleridir. 5 yıldızlı otellerin sunmuş olduğu müşteri hizmetleri yanı sıra lüks ve konforlu bir konaklama imkânı sunuyor olması da tercih edilmelerinde önemli etkenlerdendir. 5 yıldızlı otellerin içerisinde yer alan fitness ve spa gibi merkezler misafirler için yüksek kaliteli olan olanaklar arasında bulunur. Genellikle 5 yıldızlı oteller ulaşımı kolay ve elverişli bir alana konumlandırırlar. Bu nedenle tüm alışveriş merkezlerine yakın olarak ulaşılır olması da tercih edilirken büyük etken oluşturur. 5 yıldızlı otellerin ölçek olarak geniş bir alana konumlandırılması önemli iken 5 yıldız alabilmesi için de en az 120 odasının bulunması gereklidir. Dekorasyon ve hizmet anlamında misafirlerine tüm olanakları üst düzeyde sunmasından dolayı 5 yıldızlı oteller tercih edilir. Birçok büyük şehirde de yer almaları tercih edilirken göz önünde bulundurulan özellikleri arasında yer alır.

Sağlık Hizmetlerinin Yer Alması

Otellerde ve tatil süreçlerinde misafirlerin sağlık açısından sorun yaşayabilecekleri göz önünde bulundurulmalıdır. Yabancı ve yerli misafirlerin sağlık açısından bir sorun yaşamamaları adına 5 yıldızlı otellerde genel olarak bir doktor, hemşire ve revir bulunur. Konaklama tesislerinde bu bağlamda sürekli bir doktor, bir hemşire ve revir hizmeti yer alması olası bir kaza ya da sağlık sorunu anında müdahale edilebilmesine oldukça yardımcı olur. Misafirlerin kendini güvende hissetmesi ve gerekli olan önlemlerin alınması adına 5 yıldızlı otellerdeki sağlık hizmetleri oldukça önemli bir yer tutar.

5 Yıldızlı Otel Konseptleri

5 yıldızlı oteller arasında yer alan Hyatt Regency İzmir oteli gibi tüm 5 yıldızlı otellerin konseptleri birbirinden farklıdır. Her şey dâhil ve ultra her şey dâhil olmak üzere kendi içlerinde farklı konseptleri bulunur. Her şey ya da ultra her şey dâhil olması fark etmeden 5 yıldızlı otellerin konseptleri kişilere özel bir hizmet sunmakta sınır tanımamakla bilinirler. Bu otellerin kapalı ve açık havuzlarının olmasının yanı sıra spor salonları ve yemek seçenekleri sunan birçok farklı restoran bulunması önemli konseptler arasında bulunur. Her misafirin damak zevkine uygun olan yemekleri tercih edebilmek adına ala carte restoranlar yer alır. Bu restoranlar dünya mutfağına da hitap ederken kişilerin keyiflerine göre tercih etme olanakları sunarlar.

Kişilerin Özel İsteklerine ve Durumlarına Cevap Verebilme

Aile otellerinin 5 yıldızlı olmasında büyük avantajlar bulunur. Özellikle bebekli olan ailelerin 5 yıldızlı otelleri tercih etmelerindeki en önemli etken bakıcı hizmetlerinin bulunabiliyor olmasıdır. Bu hizmetin yanı sıra çocuklu olan aileler için oyun salonlarında yer alan yetkili kişiler çocukların tüm gün bakımlarını üstlenerek misafirlerin rahat bir tatil geçirmelerine yardımcı olur. Animasyon ekiplerinin çocuklara özel eğlenceler düzenlemelerinin yanı sıra farklı etkinlikler düzenlemeleri de tatilin eğlenceli olan tarafları arasında bulunur. 5 yıldızlı otellerde balayı konseptleri de özellikle tercih edilme nedenleri arasında bulunur. Odaların balayı konseptine özel bir şekilde hazırlanması, balayı çiftleri özel ala carte hizmeti  ve ayrıca oda kahvaltı gibi jest içeren konseptler kişilere kendilerinin oldukça özel hissettirir.

Balayı çiftlerine özel olarak erken rezervasyon olanakları sunulması da mali açıdan kar elde edilmesine de yardımcı olur. Bu sayede hem uygun fiyatlı bir otel değerlendirilebilir hem de konforlu bir balayı tatili gerçekleştirilebilir.

Tüm bu özelliklerin yanı sıra 5 yıldızlı otellerin tercih edilmesinde açık büfe, dışarıdan bağlantı sağlayan telefonlar, yetişkin ve çocuklar için olan animasyon hizmetleri önemli bir yer tutar. Konukların yorumlarını okumak, daha önce kalan misafirlerin değerlendirmelerini incelemek oteller hakkında bilgi sahibi olunmasına yardımcı olur. Bu sayede istenilen konforda tatil yapabilmek ve en iyi 5 yıldızlı otel seçeneklerini değerlendirebilmek kolay bir hal alır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir