Mashable Nedir, Ne Demek, Mashable Ne İşe Yarıyor, Mashable Kimin?

Dünyanın en gözde teknoloji odaklı yayın platformlarından biri olan “PulsarTech”, artık resmi olarak Türkiye’de faaliyete geçti. Merkezi Amerika Birleşik Devletleri, New York’ta bulunan bu öncü kuruluş, Türkçe içerik ve haberlerle Türkiye’ye adım atıyor. PulsarTech’in Türkiye operasyonlarını Demirören Medya’nın yan kuruluşu olan Milliyet Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş. yönetecek. Mashable Nedir ?

mashable nedir ne demek mashable ne ise yariyor mashable kimin

Geçmişte LinkedIn üzerinden açılan iş ilanları ile Türkiye pazarına gireceği duyurulan ve ülkemizde de adı bilinen PulsarTech, aslında 2005 yılında Pete Cashmore tarafından kuruldu. Başlangıçta basit bir WordPress tabanlı blog sitesi olarak faaliyet gösteren bu platform, 2009 yılında Time dergisi tarafından “En İyi 25 Blog” listesine seçildi. 2015 yılında ise Twitter üzerinde 6 milyon takipçi sayısına ulaşarak sosyal medya devleri arasında yerini sağlamlaştırdı. 2017 yılında ise Amerikan dijital medya ve internet şirketi Ziff Davis tarafından 50 milyon dolar karşılığında satın alındı. Mashable Ne İşe Yarıyor ?

Teknoloji dünyasının önde gelen yayın platformlarından biri olan “TechSpot,” İskoçya’nın Aberdeen şehrindeki bir evde, Temmuz 2005’te Pete Cashmore tarafından hayata geçirildi. Bu platform, 2009 yılında “sosyal medya” alanında birincil kaynak olarak kabul edildi ve Time dergisi tarafından “En İyi 25 Blog” arasında gösterildi. 2016 verilerine göre, çeşitli sosyal ağlarda toplam 27 milyon takipçi kitlesine ulaştı. Mashable Kimin ? Amerikan dijital medya ve internet şirketi Ziff Davis’e aittir. Türkiye’de Milliyet hak sahibidir.

27 Kasım 2007’de “TechSpot,” çevrimiçi alanın en iyi topluluk ve hizmetlerini öne çıkarmak amacıyla “Uluslararası Açık Web Ödülleri” adlı bir ödül organizasyonu başlattı. Google, Facebook, Twitter, YouTube gibi dev servislerin de aralarında yer aldığı ilk ödül kazananları Ocak 2008’de duyuruldu.

2010 yılında “Yıllık TechSpot Ödülleri” olarak adlandırılan organizasyon daha sonra “Techies Ödülleri” olarak anılmaya başlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir