Sigara öyle bir icat ki kullananlar kolay kolay bırakamıyor. Bırakamadıkları gibi farklı farklı zararlarına da maruz kalıyorlar. Dünya çapında sürekli araştırmalar yapılıyor ve her yeni araştırma yeni zararları gözler önüne seriyor.
İşte yeni bir zararı daha!
Alman nörobilimciler sigaranın beynin korku merkezine etkilerini ortaya çıkaran bir araştırma yaptı. Buna göre sigaranın içindeki kimyasallar, kişilerin daha çabuk korkuya kapılmasına neden olarak, anksiyete ve paranoya geliştirmelerine sebebiyet veriyor. Almanya’nın Hamburg şehrinde bulunan Tıp Merkezi Üniversitesi’den bir grup nörobilimcinin yaptığı araştırma sigaranın beynin korku merkezine verdiği hasarı ortaya koydu.
Bu araştırmanın başındaki isim olan bilim insanı Dr. Jan Haaker, TSSB hastalarının sigarayı bırakmasının onların iyileşmesine yardımcı olabileceğini belirterek, sigaranın içindeki kimyasalların nöronlar ve beynin ilgili merkezi arasındaki mesaj iletimini durduğunu ve bu yüzden kişinin korkularını bastırmasında zorlandığını söyledi.
Z Kuşağı Anneler Neleri Değiştiriyor? Dijital çağın çocukları büyüdü ve artık anne oluyor. 1997–2012 yılları…
Çocuklu Kadınlar İçin Zaman Yönetimi Stratejileri Anne olmak tam zamanlı bir iştir. Üstelik pek çok…
2025’in En Yeni Dekorasyon Trendi: Sessiz Lüks (Quiet Luxury) Evler Gösterişsiz ama Kusursuz Bir Şıklık…
Yerli Tatil Cennetleri: 2025’te Popülerleşen 7 Yeni Yer 1. Amasra (Bartın) Karadeniz’in sakin sahil kasabası…
2025’in En Popüler Fit Tatlısı: Yoğurtlu Mozaik Pasta Tarifi Yoğurtlu Mozaik Pasta, hem pratik, hem…
Yapay Zekâ Çağında Kaybolmayan 7 Meslek Yapay zekâ (AI) her geçen gün daha fazla iş…