Shimon Yehuda Hayut Kimdir? Simon Leviev Kimdir?

Shimon Yehuda Hayut veya Simon Leviev farklı iki kişi gibi görünse de her iki isim de aynı kişiye ait. Netflix’in yayınladığı belgesel tadında bir film olan Tinder Avcısı veya orijinal ismiyle Tinder Swindler, kısa sürede birçok izleyici tarafından beğeni aldı. Tinder isimli tanışma, flört uygulamasını kullanarak birçok kadını tuzağa düşüren bir dolandırıcı olan Simon’un hayatını anlatıyor.

Simon, Tinder uygulamasında kendisini farklı karakterlerde, zengin hayat yaşayan biri olarak gösteriyor. Kadınlar bu gösterişli hayatın cazibesine kendilerini kaptırarak kısa sürede Simon’un sevgilisi oluyorlar. Evlenme vaadiyle kadınlara yaklaşarak birkaç hafta hatta aylarını kadınlarla lüks içinde geçiren dolandırıcı, çoğu zaman istediği paraları elde ediyor. “Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez” atasözü misali kadınlar, zor durumda olan başı belaya giren Simon’a borç para vermekten çekinmiyorlar. Durumu çok da parlak olmayan kadınlar bankadan kredi çekerek Simon’a borç vermekten bile korkmuyorlar. Ünlü bir elmas şirketinin varislerden biri olarak göründüğüne bakıldığında, alınan borçları ödemeyeceği akla bile gelmiyor.

simon leviev kimdir tinder avcisi simon shimon yehuda hayut

Simon’un dolandırıcı olduğu ve aldığı paraları ödeyemeceğini anlayan kadınlar, dolandırıldıklarını polise bildirdiklerinde, kendileri gibi birçok kadının da aynı tuzağa düştüğünü anlıyorlar. Dolandırmaya başladığı son kadın ise biraz erken farkına vararak onun yakalanmasını sağlıyor. Böylece hapse atılan Simon, 15 ay içerde kaldıktan sonra serbest kalmayı başarıyor. Onun yanındaki arkadaşları, koruması rolündeki kişi ve eşi gibi görünen kadın ise yargılanmadan özgürce dolaşmaya devam ediyor. Zeki bir dolandırıcı olan Simon, çok fazla kanıt bırakmadığı için profesyonelce işin içinden sıyrılıyor. Son zamanlarda ise kendisine emlak danışmanlığı altında bir site kurarak insanlara danışmanlık yapmaya başlamıştır.

shimon yehuda hayut kimdir tinder

Shimon Yehuda Hayut Simon Leviev hayatı, nereli kaç yaşında?

Hayut aslında 1991 yılında orta İsrail’deki Bnei Brak şehrinde doğdu. El Al Havayolları’nın baş hahamı Yohanan Hayut’un oğludur. Dolandırıcı çocukken bir Talmud Tora ilkokuluna gitmişti. Çocukluğundan beri deneyimli bir hırsız olarak biliniyormuş. 2. 2020’nin Aralık ayında Simon Leviev küçük bir dolandırıcılık daha yapıp Kovid aşısını erken olabilmek için sağlık çalışanı gibi davranmış.

Simon’un İnstagram hesabı: @simon_leviev_official şeklindedir.

Tinder Swindler Tinder Avcısı Simon Gerçek mi?

En merak edilen şey ise dizideki Simon’un gerçekten dolandırıcı olup olmadığı. Yani gözlüklü olan kişi bir oyuncu mu yoksa dolandırıcının gerçek hali mi? Filmde videolarda görünen kişi gerçek hayattaki dolandırıcının ta kendisi. Filmde canlandırma yapmak için oyuncu kullanılmamıştır. Dolandırılan kadınlardan olan Pernilla ve Cecilie olaylar açığa çıktıktan sonra arkadaş olmuşlar ve şu aralar sık sık görüştüklerini ifade etmişlerdir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir