Categories: Egzersiz

Selülitle Mücadele İçin 3 En İyi Hareket

Sağlıklı bir diyet, kardiyo egzersiz ve bol su tüketme ile birlikte en az haftada 3-4 kere bu egzersizleri uygulayın. Mutlaka kalçanızda, uyluk ve popo kısmınızda gelişme görmeye başlarsınız. Kuşkusuz harika hissedeksin ve bu yaz mayo giyerken daha fazla güvenin olacak.

Kartal Duruşu

En iyi yoga eğitmenleri bu hareketin selülitle mücadelede en iyi hareket olduğu konusunda hem fikirdir. Dizlerini bükerek başla ve sol uyluğunun üzerine sağ uyluğunu geçir. Eğer yapabilirsen, sol baldırına bükülüp tutunacak şekilde ayağını bacağına sar. Bu hareket zorsa ayağını serbest bırak veya ayakuçları üzerinde dur. Sağ kolunun altından sol kolunu sar ve avuç içlerini birbirine bastır. Aşağı doğru oturmaya çalış ve burnunun ucundan aşağı doğru bakarken kalçanı sık. 5-8’e kadar nefesini tut ve daha sonra diğer tarafınız için hareketi tekrarlayın. Bu hareket aynı zamanda harika bir konsantrasyon ve odak toplama hareketi.

Eğik duruş hareketi (Incline Plank)

Kalçanızın arka kısımlarını güzel bir görünüşe kavuşturmak için uygulanan harika bir hareket. Ayrıca diz arkası kirişlerini geren bir hareket. Hareket selülitlerin en belirgin olma eğilimi gösterdiği bölgeyi çalıştırıyor. Bacakların önünde oturmuş gibi yaparak harekete başla ve sonra ellerin ileriye dönük şekilde 25 cm kadar arkana getir. Ağırlığını ellerde ve ayaklarında bırak ve kalçanı kaldır. Hareket sırasında 5 ila 8’e kadar nefesini tut ondan sonra kendini bırak ve bir kez daha tekrarla.

Omuz üstü duruşu

Toksinleri gizlendiği yerden açığa çıkaran, yağlı bölgeleri eriten ve hareketlendiren uyarıcı bir hareket. Sırtüstü yatarak başla. Başının üstünden kalçanı yukarı kaldırmak için alt karın bölgeni kullan. Sırtında ellerini kenetle ve boynunun yere değmesi için kulaklarına doğru omuzunu yukarı kaldır. Dirseklerini bük ve ellerini beline koy. En yukarı kadar bacaklarını kaldır. Belini yukarı kaldırmak için kalçanı aktif olarak kullan. Dirseklerine bastırarak sıkıca tutun. Eğer boynunun sıkıştığını hissediyorsan tamamen kendini bırakabilirsin veya omuzlarının altına yastık koyabilirsin. 8 ila 10’a kadar nefesini tut (yapabilirsen daha uzun)

hüseyin can çalışan

Share
Published by
hüseyin can çalışan

Recent Posts

Ceren Kaynak İskit Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Ceren Kaynak İskit Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Gazeteci Ceren Kaynak İskit, 25 Nisan 2025 tarihinde…

% gün önce

Postbiyotik Nedir, Ne İşe Yarar?

Postbiyotik Nedir, Ne İşe Yarar? Postbiyotik, probiyotik bakterilerin (yararlı bakteriler) ölmesi veya parçalanması sonucu ortaya…

% gün önce

Sezaryen Bir Ameliyat, Doğum Şekli Değil

Sezaryen Bir Ameliyat, Doğum Şekli Değil Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu katıldığı canlı yayında gündeme büyük…

% gün önce

Penti Kremli Çorap Nedir, Nasıl Kullanılır?

Penti Kremli Çorap Nedir, Nasıl Kullanılır? Teknolojinin son harikası kremli çoraplarla tanışın! İnce ve mat…

% gün önce

Beraber LEGO Çiçek Buketi Yapmak: Aşkınızı Parça Parça İnşa Edin!

🌸 Beraber LEGO Çiçek Yapmak: Aşkınızı Parça Parça İnşa Edin! Modern Aşkın Yeni Ritüeli Geleneksel…

% gün önce

Rıza Tamer Şişman Kimdir Nereli Kaç Yaşında?

Benden sonra isimli şarkı ile popüler hale gelen ve merak edilen isimlerden biri olmayı başaran…

% gün önce
Netavantaj Jenix biber gazı biber gazı jenix biber gazı