Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte hastalık mevsimi de geliyor. Hastalıklardan korunmak için ya da hastalıktan kurtulmak için bitki çayları tüketiliyor. Bu bitkilerin bilinçsiz olarak tüketilmesi de birçok soruna da yol açabiliyor. Bitki çayları çok uzun zaman ve sürekli olarak tüketilmemeli ve doktor gözetiminde olmalıdır.
Bitkilerin tarihinin geçmesi özelliğini yitirmesine neden olabildiği gibi kirli bitkiler de sağlığı tehdit etmektedir. Uzmanlar bazı şifalı bitkilerin gerçek olmadığını söylüyor, örneğin papatya çayı ve adaçayı diye satılan bitkilerin büyük oranının sahte olduğunu söyleyerek uyarıyor.
Bitki çayı satın alınır gerçek olup olmadığını anlamanın bir yolu da ürün ambalajı üzerinde takviye edici gıda onay numarası aranmalıdır. Üzerinde bu onay numarası olmasına dikkat edilmelidir. Onay numarasının olması da yeterli değildir, bu onay numarasının gerçek olup olmadığı kontrol edilmelidir. Kontrol etmek için tarım bakanlığının https://ggbs.tarim.gov.tr/ internet adresine girip onay numarasını doğrulayabilirsiniz. Ambalajlı ürün almaya dikkat edilmelidir ve güvenilir olduğunu düşündüğünüz yerden bitki satın almalısınız.
Ferritin değerinin düşük olması, vücutta demir depolarının azaldığını gösterir. Ferritin, demirin depolanmış haliyle vücutta bulunduğu…
Yetişkin Bir Kadın İçin Normal Kan Değerleri Nasıl Olmalıdır? Yetişkin bir kadın için normal kan…
Ceren Kaynak İskit Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Gazeteci Ceren Kaynak İskit, 25 Nisan 2025 tarihinde…
Postbiyotik Nedir, Ne İşe Yarar? Postbiyotik, probiyotik bakterilerin (yararlı bakteriler) ölmesi veya parçalanması sonucu ortaya…
Sezaryen Bir Ameliyat, Doğum Şekli Değil Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu katıldığı canlı yayında gündeme büyük…
Penti Kremli Çorap Nedir, Nasıl Kullanılır? Teknolojinin son harikası kremli çoraplarla tanışın! İnce ve mat…