Categories: Sağlık

Proplan Kedi Mamasında Zehirli Madde Alarmı

Amazon adlı e ticaret sitesinden Proplan somonlu kedi maması satın alan kullanıcılara bir mail gönderildi. Gönderilen mailde somonlu kedi mamasına dair bazı parti numaraları ve son kullanma tarihleri belirtildi. Eğer Proplan markalı somonlu kedi maması satın aldıysanız ve bu parti numaralarını barındırıyorsa kullanılmaması tavsiye edildi. Hatta kullanıcılara para iadesi bile yapıldı. Ancak bazı kedi sahipleri maili geç gördüklerini ve bu yüzden kedilerinin mağdur olduğunu söyledi. Kedilerde bazı rahatsızlık verici durumların ortaya çıktığı söyleniyor.

Bir kullanıcı ise şöyle ifadelerde bulundu. “Kedimizin tüm değerleri inanılmaz yükselmişti. 1 hafta serum tedavisi gördü. böbrekler ve karaciğer iflas noktasına gelmiş. neden olduğunu anlayamamıştık. bu mail sayesinde sebebi öğrenmiş olduk. sayet elinizde proplan var ise görselde paylaşacağım parti numarasına sahip mamalarınızı atın vermeyin kedinize. amazon para iadesini de yapmış ama diğer siteler bunu yapar mı bilmiyorum. özür diliyorlar ama ben kedimi kaybedecektim neredeyse.”

Fransa’nın tüketici denetleme kurumu, üç Purina One ve Pro Plan markalı kedi mamasının belli parti numaralı ürünlerinin toplatılması için uyarı yayımladı. Proplan kedi mamasında zehirli madde tespit edildi. Türkiye’de de satışı olan “Pro Plan Somonlu Kısır Kedi Maması, Pro Plan Orijinal Kitten Tavuklu 1 ila 12 aylık Yavru Kedi Maması ve Purina One Junior Tavuklu 1 ila 12 aylık Yavru Kedi Maması” toplatılmasına karar verilen ürünlerin isimleridir. Amazon müşterilerine para iadesi yapsa da diğer internet sitelerinden henüz bir bildirim gelmedi. Lütfen siz de çevrenizdekileri uyarın.

hüseyin can çalışan

Share
Published by
hüseyin can çalışan

Recent Posts

Şişme Bardak Tutucularla Yazın Keyfini Çıkarın!

Şişme Bardak Tutucularla Yazın Keyfini Çıkarın! Yaz aylarında serin suların, güneşin ve eğlencenin tadını çıkarmak…

% gün önce

Turkcell 30. Yıl Hediye Kampanyası Başladı! Kampanya Gerçek Mi?

Turkcell 30. Yıl Hediye Kampanyası Başladı! Kampanya Gerçek Mi? Turkcell 30. Yıl Hediye Kampanyası başladı.…

% gün önce

Mion Kozmetik Kimin Markası?

Mion Kozmetik Kimin Markası? Migros, yeni markası Mion ile kozmetik mağazacılığına girdi. İstanbul, Ankara, İzmir…

% gün önce

Çağatay Ulusoy’un Ayakları

Çağatay Ulusoy'un Ayakları Ünlü oyuncu Çağatay Ulusoy, Gaddar dizisinin 14. bölümünde kafese hapsediliyor. Birden kendine…

% gün önce

Tavuk Nugget Zararlı Mı, Kilo Yapar Mı?

Tavuk Nugget Zararlı Mı, Kilo Yapar Mı? Nuggetler, genellikle tavuk etinden yapılan ve çeşitli şekillerde…

% gün önce

Ozan Çakar Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Ozan Çakar Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? "Son Günüm Olsa Bile" şarkısını seslendiren sanatçı Ozan Çakar…

% gün önce
Netavantaj Jenix biber gazı biber gazı jenix biber gazı