Portatif, Dış Ünitesiz Mobil Klimalar Hakkında

Normal tip dış ünitesi olan klimaların duvarı kırma montaj gibi zahmetleri vardır. Genelde kiracılar daha çok tercih etmektedir. Hava tahliyesi yapan bir boru vardır ve bu borunun pencereden bir şekilde dışarı çıkarılması gerekmektedir. Bu hortumu dışarı çıkarmak dahi zorluk veren bir durumdur. Bu boru dışarıya sıcak hava tahliyesini yapmaktadır. Tahliye hortumsuz bir klima olması ise faydasız olacaktır ve sıcak havanın atılması mümkün olmayacaktır.

7000-9000 BTU arası değişen modelleri mevcuttur. Ortalama 10-15 m2 alanı soğutmaktadır. Bazılarında su hazneleri bulunmaktadır bazılarında da şişe koyulmaktadır ve takip edilmesi, dolduğu zaman boşaltılması gerekmektedir. Bu da zahmetli olabilmektedir.

Isıtma yapan modelleri vardır fakat bazı modelleri sadece soğutma yapmaktadır. Fakat bu dış ünitesiz, portatik klimaların bir dezavantajı vardır, tüm bileşenleri tek ünitede bulunduğu için gürültü yapmaktadır. 7000 – 9000 BTU olmakla birlikte soğutma güçleri çok fazla olmamaktadır.

Eğer ki normal iç ve dış ünitesi olan normal klimaları tercih edebiliyorsanız ve kiracı değilseniz mobil klimaları tavsiye etmiyoruz. Mobil klima alarak ileride gürültüsünden, çok soğutmamasından, tahliye borusunun dışarı verilmesinden ve suyu günde 2-3 kere boşaltmak zorunda kalacağınızdan pişman olabilirsiniz. Aşırı nem bulunan bir bölgede yaşıyorsanız çok yetersiz olacaktır. Duvar tipi split klimaların yerini tutmayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir