Poppy Playtime Huggy Wuggy Oyuncaklarına Dikkat!

Çocuk oyunu şeklinde piyasaya sürülen Poppy Playtime Huggy Wuggy adlı oyun, çocukların bilinçaltı dünyalarını olumsuz etkiliyor. Oyun girişinde 12 yaş ve üzeri ibaresi bulunsa da daha küçük yaşlardaki çocukların da bu oyunu oynadığı biliniyor. Ebeveynlerin dikkatleri sayesinde bu oyundan uzak kalmayı başaran çocukların haricinde, oyunu gizli gizli oynayanlar da bulunuyor. Bazı aileler ise oyunda bir sakınca görmeyip çocuklarını bu oyuna maruz bırakıyorlar.

Poppy Playtime Huggy Wuggy

Poppy Playtime Huggy Wuggy oyunu zararlı mı?

Peluş görünümdeki oyun karakterleri mavi ve pembe renklerde görünüyor. Oyuncak fabrikasında çıkan bir problemin sonucunda canlanmış haldeki oyuncaklar tünellerden ve gizli kapılardan geçerek bir anda önünüze fırlıyor. Karanlık atmosferdeki oyunda her an her şey olabildiği için oyunu oynayan kişinin korkması amaçlanıyor. Oyun karakterlerinin çarpık dişleri ve gülümser tavrı çocukların kabuslarına giriyor.

Oyunu oynayan çocuk o an korkmuyor gibi görünse de aslında korkuyor ve korku rüyalarda kendini gösteriyor. Evin içinde hareket ederken dahi karanlık odalara girmekten kaçınan, tek başına uyumak istemeyen çocuklarla karşılaşıyoruz.

Bazı YouTube kullanıcıları ise bu oyunu oynarken video çekerek kendi YouTube kanallarına yükleme yapıyorlar. Ellerinde tablet veya telefonla saatler geçiren çocuklar yine bu oyuna maruz kalıyorlar.

Poppy Playtime Huggy Wuggy oyuncaklarına dikkat!

Oyunun kendisi yetmezmiş gibi bir de peluş oyuncakları piyasada satışa sunuluyor. Çirkin görünümlü peluş oyuncaklar, oyun oynama yaş sınırı 12 olmasına rağmen, 3 yaş ve altı için uygun olduğu ibaresiyle satılıyor. Bazı anne babalar da bu oyuncakları satın almakta hiçbir sakınca görmüyorlar. Sokaklarda, AVMlerde elinde bu çirkin peluşlarla gezen çocukları görüyoruz. Bir de çocuklarının bu oyuncağa sarılıp yattığını söyleyen ebeveynler bulunuyor. Korkunç bir oyuncağa sarılan çocuğun psikolojisini düşünebiliyor musunuz?
Sevgili anne ve babalar, lütfen tehlikenin farkında olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir