Permanent Concealer Nedir?

Kalıcı makyaj anlamına gelen permanent makeup kelime grubundan türetilmiş olan permanent concealer, cilde yapılan kalıcı işlemlerden biridir. Gözaltı kamuflajı olarak da anılan bir işlem olması yapılma sebebini açıklıyor. Gözaltı morluklarından şikayetçi olan herkesin yaptırabileceği bir işlemdir. Kadınların haricinde, gözaltlarındaki mor görünümden rahatsız olan erkeklerin de çokça yaptırdığı biliniyor. Uygulama sonrasında memnuniyet garantisi veren işlemin kalıcılığı, doğru uygulandığı takdirde 1 yıl civarında olabiliyor.

permanent concealer kalici kapatici

Gözaltı kamuflajı nasıl yapılır?
Kalıcı fondöten nasıl uygulanır?

Gözaltındaki renk tonu farklılıklarını en aza indirmeyi hedefleyen uygulama sivilce ve akne izlerini de yok ediyor. Uygulama sırasında kullanılan malzeme, ciltaltını uyararak serbest radikalleri nötralize ediyor. Göz altı morluklarını ve göz çevresindeki koyulaşmayı gideren uygulama, yorgun görünümden uzak aydınlık bir göz çevresi sağlamaktadır. Yoğun nemlendirme özelliği sayesinde hücre yenilenmesi de sağladığı söyleniyor.

Her cilt tipine ve tona ayrı karışımlar hazırlanıyor. Uygulama, kişiye uygun seçilen özel bitkisel içerikli serumların, mikro iğneleme (dermapen) cihazı kullanılarak kontrollü şekilde cilt altına iletilmesi temeline dayanır. 10 gün aralıklarla toplam 3 seanstan oluşan kürler halinde uygulanır. uygulama ilk seanstan sonra gözle görülür şekilde etki etse de; hücre yenilenmesinin tam olarak gerçekleşebilmesi için 3 prosedür mutlaka tamamlanmalıdır. 

Kalıcı makyaj yazın yapılır mı?

Her mevsim uygulanabilir. Ancak yaz aylarında uygulanıyor ise; özellikle ilk üç gün boyunca güneş koruyucu, şapka ve gözlük yardımı ile güneşten korunmak oldukça önemlidir. Uygulamadan sonra 15 gün boyunca güneş koruyucu ile cilt koruma altına almaya devam edilmelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir