Paptircem Sena Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Gerçek Adı Nedir?

Türkiye’de Twitch’in yükselen kadın yayıncılarından olan ve Padişahım isimli parçasıyla ses getiren Paptircem Sena kimdir ? hakkında tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

paptircem sena kimdir nereli kac yasinda gercek adi nedir

Sandım ki, Olsa bi yolu, Dedim yok, Uzaktan bir tanıdık, Akşam üstü hüznü, Olanla olunmaz, Son bir defa, Nereye gömsem, Sen sorma gibi parçaları vardır.

Sena Gül, daha çok Paptircem olarak tanınan, İstanbul merkezli bir vokalist, klavyeci ve söz yazarıdır. Paptircem, sadece 10 yaşındayken Yalova Belediye Konservatuarı’nda eğitimine başladı ve batı müziği piyano bölümünden mezun oldu. Bu eğitim sürecinin ardından, Paptircem, Yeditepe Üniversitesi’nde Psikoloji ve Felsefe bölümlerinde çift anadal yaptı ve aynı zamanda üniversitenin Müzik Kulübü’nde yönetim kurulu üyesi olarak çeşitli etkinlikler düzenledi. Bu süre zarfında, Boğaziçi Caz Korosu’nda koro üyesi olarak görev yaptı. Paptircem Sena nereli ? İstanbul’lu olduğu biliniyor. Aslen nereli olduğu bilgisi mevcut değil. Paptircem Sena kaç yaşında ? bu bilgi de henüz bulunmuyor.

Kendisi, ismimin Cem sanılmasından dert yanıyor. Paptircem, Türkiye’de bu koro ile bir dizi konser verdi ve aynı zamanda yurtdışındaki çeşitli koro yarışmalarında Türkiye’yi temsil etti. Mezuniyetinin ardından, Paptircem, piyanosu ile viral komik videolara eğlenceli aranjmanlar yaparak sosyal medyada geniş bir kitleye ulaştı. Spotify’a yüklediği ilk parça, Büyük Ev Ablukada grubunun “Olanla Olunmaz” adlı parçasının bir cover’ıydı ve bu parça, Spotify’ın editöryal “Yeniden” listesinin kapağını süsledi. Daha sonra “Olsa Bi’ Yolu” adlı şarkısında çeşitli tarzları bir araya getirdi, şarkının tüm düzenlemesini, sözlerini ve müziğini kendisi yaptı ve hatta şarkının videosunu da kendisi çekti. Bu video, “Türkiye’nin Video Hit’leri” listesinde ilk sıraya yükseldi. Sonrasında üçüncü şarkısı “Akşam Üstü Hüznü”nde soul müzik tarzı ve koral ögeleri birleştirerek, keman kuartetiyle şarkıya klasik bir dokunuş ekledi. Şimdilerde, kendi bestelerini oluşturmaya devam etmektedir.

Sena Gül, diğer adıyla Paptircem, İstanbul, Türkiye’de yaşayan bir şarkıcı, ev tabanlı yapımcı ve klavyecidir. 14 yaşında Yalova Konservatuarı’ndan mezun oldu. Yeditepe Üniversitesi’nde Psikoloji ve Felsefe okudu. Aynı dönemde Boğaziçi Caz Korosu’nda da şarkı söylemeye başladı. Mezun olduktan sonra piyanosu ile komik viral videolar üzerinde düzenlemeler yapmaya başladı ve sosyal medyada çok sayıda kişiye ulaştı. Bir de “Paprika” adında bir funk grubu var ve arkadaşlarıyla bilinen Türkçe şarkıları coverlamaya devam ediyor. Şu sıralar kendi şarkılarını yayınlamaya hazırlanıyor.

Instagram hesabı paptircem şeklindedir. Hakkında eklemek istedikleriniz ve daha fazla bilgiye sahipseniz yorumlar kısmında yazarak herkesle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir