Ortanca Hanım!

Geçtiğimiz hafta İstanbul Taksim’de yaşanan kanlı saldırının ardından olayın geçtiği caddeye kırmızı karanfil bırakanlar olmuştu. Ölenleri anmak için yapılan bu eylem aslında semboliktir.
Zenginliğiyle bilinen inşaatçı Ali Ağaoğlu, hafta içinde olayın geçtiği yere gitti. Yanında kırmızı karanfil değil kırmızı güller götürmüştü. Elbette ki gül karanfilden daha pahalıdır.

Yaptığı bu eylemi dile dökmekten de geri durmadı ve: “Millet fakir, karanfil bırakmış ben gül götürdüm.” cümlesinin ardından anlamsızca güldü ve dinleyenlerin de gülmesini keyifle izledi.. İşte bir görgüsüzlük örneği.

Basın toplantısı sırasında kullandığı bir cümle de dikkatleri çekti: “Ortanca hanımın doğum günüydü, boğazda yemeğe götürecektim.”
“Ortanca hanım” ne demek oluyor? Bir küçük hanım bir de büyük hanım var demek oluyor.. Sanki alelade bir “ortanca çocuk” söz konusuymuş gibi rahatça söyleniyor.
Burada ortanca hanım olmayı kabul eden kadına da bir bakmak lazım. Çok eşliliği kabul edip böyle bir yaşam tarzından acaba ne kadar memnun? Ya da para insanların gözünü bu kadar kör, kulaklarını bu kadar sağır edebiliyor mu?..
Karar sizin, yorum sizin..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir