Ordövr Nedir?

Ordövr, Fransızca bir kelime olup ana yemeklerden önce masa gelen ve iştah açıcı olarak da adlandırılan başlangıç yemeğine verilen isimdir. Orijinal ismi Hors d’oeuvre olarak bilinmektedir. Bu yemekler eskiden Ruslarda ve Fransızlarda yemek masası dışında farklı bir odada beyaz şarap eşliğinde de verilirdi. Ordövr tabağı genellikle çeşit çeşit mezelerden oluşmaktadır. Ana yemek öncesinde olduğu gibi içki ile beraber de meze olarak da sunulabilir.

Ordövr tabağı içinde yiyecekler bir tabak içine estetik bir şekilde dizilir. Tabak içindeki yemekler ve tabak doyurucu boyutlarda değildir, iştah açma amaçlıdır. Ordövr tabağı az kalmış yemekler için de kullanılabilmektedir.

Bu tabaklar hazırlanırken görsellik en önemli olanıdır. Ordövr çeşitlerinin göz ve damak zevkine göre tasarlanması yapılmaktadır. Eğer ana menüde çorba verilecekse, çorbadan önce soğuk ordövr, sonra da sıcak ordövr servis edilmekmektedir. Bu tabaklar özellikle servise yakın bir vakitte hazırlanmalıdır. Karışık olarak bir tabak hazırlanacaksa her yiyecekten az az olmalıdır.

Ordövrler ve sonrasında verilen yemekler uyumlu olmalıdır. Birçok ordövr çeşidi olup yapılış tarifleri internette de bulunmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir