Nisan’a girdik malum. Nisan ayı bereket ayıdır. Nisan ayı hastalıklara deva ayıdır. Nisan ayında çok yağmur yağdığının da farkındasınızdır. Dikkat ettiyseniz de bu dönemde yağan yağmurlar biraz daha farklıdır. Örneğin bir kaç gün önce yağan yağmurun rengi daha farklıydı.
Nisan ayında yağan yağmurlar toprağa çok faydalıdır. Bitkilerin yetişmesinde doping görevindedir. Sebzelerin olgunlaşmasında etkilidir. İnsanlar için de aynı şekilde yararları var. Örneğin saçların dökülmesini engellemede etkili olduğu söyleniyor. Anadolu’da eskiden beri insanlar Nisan ayını değerlendiriyor. Hatta bu ayda yağan yağmurları toplayabilmek için büyük kaplar bahçelere konur. Daha sonra içilir ya da vücutta yaralar varsa onlara sürülür.
Nisan ayı yağmurlarıyla ilgili bir de istiridye hikayesi ya da rivayeti bulunuyor. Hikaye şöyle: İstiridyelerin içinde zamanla inciler oluşur. Deniz canlısı olan istiridyeler nisan yağmurları yağdığında denizden dışarı çıkıp kapaklarını açarlar ve beklerler. Nisan damlalarından kabuğun içine girince istiridye kapağını kapatır ve denize geri döner. Bu sürede istiridyenin içinde inci oluşur. Yani incinin oluşumu nisan yağmurlarına bağlanıyor.
Nisan yağmurlarını iyi değerlendirelim. Zira nisan yağmurları zemzem gibidir denir. Yağmurda dışarı çıkın ve dolasıya ıslanın…
Ferritin değerinin düşük olması, vücutta demir depolarının azaldığını gösterir. Ferritin, demirin depolanmış haliyle vücutta bulunduğu…
Yetişkin Bir Kadın İçin Normal Kan Değerleri Nasıl Olmalıdır? Yetişkin bir kadın için normal kan…
Ceren Kaynak İskit Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Gazeteci Ceren Kaynak İskit, 25 Nisan 2025 tarihinde…
Postbiyotik Nedir, Ne İşe Yarar? Postbiyotik, probiyotik bakterilerin (yararlı bakteriler) ölmesi veya parçalanması sonucu ortaya…
Sezaryen Bir Ameliyat, Doğum Şekli Değil Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu katıldığı canlı yayında gündeme büyük…
Penti Kremli Çorap Nedir, Nasıl Kullanılır? Teknolojinin son harikası kremli çoraplarla tanışın! İnce ve mat…