Nejat İşler’in Son Durumu

Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Aydın Aksoy, oyuncu Nejat İşler’in uygulanan tedavilere yanıt vermeye başladığını bildirdi. Aksoy, yaptığı açıklamada, 17 Ocak Cuma günü hastanelerinin acil servisine başvuran Nejat İşler’in yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğünü belirtti.

Nejat İşler’e ilk müdahalenin acil serviste yapıldığını anlatan Aksoy, “İşler’de şiddetli akciğer enfeksiyonuna bağlı solunum yetmezliği ve enfeksiyonun çok ilerlemiş olmasına bağlı septik şok tablosu saptanmıştı. Gelişen septik şok sonucunda ayrıca akciğerlerinin çok ciddi şekilde etkilendiği, böbrekler, kalp ve kan hücreleri ile karaciğerinin de bu durumdan olumsuz etkilendiği tespit edilmişti” dedi.

“Bununla birlikte uygulanan yoğun bakım bölümüne özgün destek tedavilere ve planlanan diğer tedavilere adım adım olumlu yanıt vermeye başladı. Son 12 saat içerisinde gerek organ fonksiyonlarında gerekse laboratuvar testlerinde görülen olumlu gelişmelere rağmen hayati tehlikesi azalmakla birlikte devam etmektedir. Hastamıza verilen solunum ve dolaşım desteği halen devam ediyor. Ayrıca böbrek destek tedavisine başlanmıştır. Nejat İşler’in tedavisi yoğun bakım, enfeksiyon hastalıkları, hemotoloji, göğüs hastalıları, genel cerrahi, kardiyoloji, gastroentroloji hekimlerimizin çok disiplinli kontrolünde devam etmektedir.”

Elver, ‘Nejat İşler’in rahatsızlılığı tamamen griptir. İstanbul’da da herkesin etkilendiği rahatsızlıktır. Bağışıklık sistemi zayıf olduğu için virüs vücuda hakim olmuş. Rahatsızlığının karaciğer ve sirozla bir alakası yok. Lütfen bunlara inanmayın” ifadelerini kullandı.

Yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren sanatçı Nejat İşler’in İstanbul’a nakledilmesine gerek duyulmadığı tedavinin Bodrum’da devam edeceği belirtildi.

Nejat İşler, 28 Şubat 1972 yılında İstanbul’da doğdu. Geçtiğimiz Eylül ayında oyuncusu olduğu başrolünde Beren Saat’in olduğu İntikam adlı diziden Sedef hastalığı nedeniyle ayrılmak zorunda kalmıştı. Sonraları içkiye düşkünlüğü nedeniyle siroz olduğu iddiaları duyulmaya başlanınca Nejat İşler, kendi sosyal hesabından şu açıklamaları yapmıştı:

“Tedaviyi reddetmek, erken ölmek gibi niyetim yok. Bazen cevabını kaldıramayacağını bilsen de yine de gerçeği öğrenmek istersin. Milyon tane kazık yiyince, bedenin zarar görüyor. Çıplak geldim, çıplak gideceğim. Amacım zamanı satın almak. Mülk edinmek gibi bir derdim yok. Mülkiyet hırsızlık gibi bir şey. Sevmiyorum işte. Biz kuşak olarak böyleyiz. Bize sevmeyi, bir şeylere bağlanmayı öğretmediler. O tarafımız gelişmedi. Ben dünyanın bir parçasıyım. Şurayla ve bedenimle sınırlı değilim. Bir şeyler yanlış gidiyor, birileri acı çekiyor. Ben de çekiyorum aynı acıyı. Altıma son model bir araba çekip, güzel bir ev alınca mutlu mu olacağım yani? Hayır, olmam. Aramızda mutlu olanlar varsa zekalarından şüphe ederim, bir de gözlerinden. Çünkü iyi görmüyorlardır. Siz beni yenmediniz çünkü: ben sizinle daha oynamadım. Ben gidiyorum dediğimde ‘gitme’ diyen birini değil, ‘Ben de geliyorum, yalnız gidemezsin’ diyen birini istiyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir