Mikrodalgada Makarna Nasıl Yapılır?

 

Mikrodalga fırınlar, hızlı yaşamın vazgeçilmez pişirme gereçleridir. Günlük hayat içinde öyle acelemiz var ki her an bir yerlere yetişmemiz gerekebiliyor. En hızlı şekilde yemeklerimizi pişirmek ve hızlıca yemek istiyoruz. Çabuk pişirme olanağı sağlayan mikrodalga fırınlar burada devreye giriyor. Bu yüzden makarnamızı da mikrodalga fırında hemence pişirip yemek isteyebiliyoruz. Nasıl pişirileceğini bilmiyorsanız okumaya devam edin.

Mikrodalga fırın için en uygun pişirme kapları cam veya seramiklerdir. Plastik kapları kesinlikle kullanmayın. Kabınızın içine makarnayı koyun. Ancak pişerken büyüyecekleri için kabın ağzına kadar doldurmayın. Neredeyse yarısına kadar koymalısınız. Üzerine bir parmak geçecek kadar su ekleyin. Yüksek derecede yaklaşık 10 dakikalık ısıya ayarlayın. Her fırının pişirme özellikleri farklı olduğu için mikrodalgayı açıp bir makarnaya bakın. Eğer pişmediyse kapatıp devam edin. Makarna yumuşamışsa pişmiş demektir.
Sosunu da isterseniz fırında yapabilirsiniz. Onun için de bir kaşık salça ve tereyağı ayrı bir kapta mikrodalgaya koyup pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir