Malt İçecekleri Süt Yapıyor

Yeni annelerin bazılarında süt miktarında sorun olabiliyor. Bebekler doymuyor ve yeni anne sütü artırabilmek için çevresinden ne duyuyorsa denemeye çalışıyor. Marul, ananas suyu, ısırgan otu, rezene gibi bitkilerin dışında malt içeceklerinin de sütü artırdığı söyleniyor. Deneyen anneler gerçekten durumdan memnun.

Malt çimlendirilip kavrulmuş tahıl anlamına geliyor. Malt içeceğini oluşturan şıra, mayalı olmadığından kesinlikle alkol ihtiva etmiyor. Malt içeceği sadece sıvı ihtiyacını karşılamakla kalmayıp protein, vitamin, mineraller açısından da oldukça zengin. B vitamini deposu olan ve kavrulmuş tahıldan elde edilen malt sayesinde, malt içeceğinin tıbbi açıdan birçok faydası bulunuyor. Sindirimi kolaylaştırmak, bağışıklığı güçlendirmek, kan yapıcı özelliği de bulunuyor.
Maltlanmış tohumlar bira, viski ve malt sirkesi yapmak için kullanılır. Tohumların maltlanması, tohumdaki nişastayı şekere dönüştürecek enzimleri geliştirir. Arpa, yüksek enzim içeriği nedeniyle en yaygın malttır. Başka tahıl tohumları da maltlanabilir ama elde edilen maltta kendi nişastasını tamamen ve verimli bir şekilde dönüştürecek kadar enzim bulunmayabilir.

Bazıları ise malt içeceğinin alkolsüz bira olması sebebiyle tedirgin olabiliyor. Markadan markaya değişmekle birlikte bazı anne bebek sitelerinden katkısız olanları da satılmaktadır. Alkol oranına da alırken dikkat ediniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir