Küçük İbrahim’i Paylaşan Dilara Öğretmen Görevden Alındı

İstanbul’da bir anaokulunda annesinin doğum günü sürprizi yaptığı küçük İbrahim’in tepkisi milyonları duygulandırdı. Hiç beklemediği bir anda içeriye pasta ile giren annesini gören İbrahim öyle mutlu oldu ki önce annesine sarıldı sonra da onun ellerinden öptü. Popüler olan video dünyaca ünlü yıldız Britney Spears tarafından İnstagram hesabından paylaşıldı. Ünlü şarkıcı anneler günü mesajıyla birlikte paylaştığı videoyu izledikten sonra çok duygulandığını yazdı.

minik ibrahim in dogum gunu pastasi

Tekrar gündeme gelen video sayesinde bir gerçek ortaya çıktı ki o da videoyu kendi kişisel hesabından paylaşan Dilara öğretmenin görevden alınmasıydı. Kişisel hayatın gizliliğinin korunması maddesi gereğince bu tür bir videoda çocukların yüzlerinin görünmesi gerekçesiyle Dilara öğretmen yönetim tarafından tehdit edildi. Kadrolu bir öğretmen olmaması sebebiyle okuldan uzaklaştırılması kolay olduğu için önce videoyu kaldırması istendi sonra da kaldırmayınca görevden alındı.

Öğretmenin kişisel İnstagram hesabı @dilaraa_ogretmen

İbrahim’in annesi anaokulu öğretmenine attığı mesajda ”Dünden beri mesajlara cevap veremiyorum. Bu videonun bu kadar kargaşaya sebep olmasını beklemiyordum. İbrahim’e hediye göndermek isteyen bir çok kişi benden adresimi istedi ama ben utandım. Çünkü birçok kişi İbrahim’in maddi ve hayat durumu zor diye ağladığına, kimisi de onun ana ve babadan yetim kaldığına inanıyor ve beni üzen bu. Çocuğumu mutlu etmek istiyorum ama anlamalılar ki bu hisler acımadansa kimseden bir şey kabul etmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Küçük İbrahim yetim veya öksüz değil. Sadece annesi tarafından sürpriz yapılan bir çocuktur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir