Kemik Suyunun Mucize Faydaları

Kemik suyunun oldukça çok faydası mevcut ve mucize bir gıda diyebiliriz. Kemik suyunun faydaları arasında kansere karşı etkili olması ne kadar faydalı olduğunu anlatmaya yetebiliyor.

Kemik suyu vücut için gerekli olan birçok bileşiği içeren bir besindir. Çok ucuz bir maliyeti olan ancak değeri parayla ölçülemeyen oldukça kıymetli bir besindir. Özellikle çocukların sağlığı ve gelişimi için evden eksik edilmemesi gereken bir hazinedir.

ABD’de sadece kemik suyu satan dükkanlar olduğunu söylesek değerini anlatmaya yetmez mi? Yemeklerde fabrikasyon et suyu bulyon kullanmak yerine kemik suyunu kendiniz yapıp yemeklerde kullanabilirsiniz. Hazır gıdalar tüketmek yerine evde kendi yaptığınız gıdaları tüketiniz.

İnsanların bütün dokularını bir arada tutan çok bir kolajen adında protein vardır. Romatizmal hastalıkların, eklem iltihaplanmalarının, doku yırtılmalarının, erken yaşlanmanın, cilt kırışıklarının ve daha pek çok büyük küçük hastalıkların sebebi kolajen proteninin yeterli düzeyde alınmamasıdır. Bazı uzmanlara göre de kanser hastalıklarının tedavisinde de kemik suyu oldukça faydalıdır. Kemik suyu kansere iyi gelir mi bir araştırma sonucu olmasa da birçok faydası olduğu kesin. Kemik suyunun bol limon ile tüketilmesi proteinlerin emilmesi için faydalı olacaktır.

  • Yaraların iyileşmesinde ve doku kayıplarının iyileşmesinde kemik suyu hızlandırma sağlamaktadır.
  • Cildin yenilenmesinde kemik suyu içindeki proteinler oldukça faydalıdır.Parlak ve canlı bir görünüm de sağlamaktadır.
  • Çocukların gelişimi için gereken kalsiyum, fosfor gibi pek çok mineral de kemik suyu içinde mevcuttur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek alerji hastaları için fayda sağlamaktadır.
  • Kasları güçlendirmekte ve kas yıkımına engel olmaktadır.
  • Kemik suyu, kelle paça gibi ürünler beynin ihtiyaç duyduğu malzemeler bulundurduğu için beynin sağlığına koruyarak hafızanın güçlenmesini sağlamaktadır.
  • Proteinlerin su jelatine dönüşen yapısı sayesinde bağırsak sağlığı için oldukça faydalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir