Kemal Kılıçdaroğlu Twitter Mavi Tıkı Neden Yok, Mavi Tıkı Neden Silindi?

Bugün akşam saatlerinde bu durum gündem oldu. Merak edilen konu Kemal Kılıçdaroğlu Twitter Mavi Tıkı Neden Yok ? Kemal Kılıçdaroğlu profilinde mavi tık varken birden neden kayboldu? mavi tık geri mi alındı ?

kemal kilicdaroglu mavi tiki neden yok mavi tiki neden silindi

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Twitter’daki resmi hesabında mavi onay işareti görünmüyor. Daha önce gün içinde bu işaret mevcutken, bazı Twitter kullanıcılarının ifadelerine göre, Kemal Kılıçdaroğlu gün içinde profil fotoğrafını iki kez güncelledi ve bu süreçte mavi onay işaretinin kaldırılmış olması muhtemel. Mavi onay işaretinin neden ortadan kalktığıyla ilgili şu an için resmi bir bilgi bulunmamaktadır.

Twitter’da mavi tik, bir hesabın doğrulanmış olduğunu gösteren bir işarettir. Bazı rozet tipleri artık sadece para ile alınsa da belirgin olan özel onay işareti, gerçek ve önemli kişi veya kuruluşların hesaplarını, taklit hesaplardan ve sahte kullanıcılardan ayırt etmeyi kolaylaştırır. Mavi tik, genellikle şu kategorilerdeki hesaplara verilir:

  1. Hükûmet yetkilileri ve politikacılar
  2. Gazeteciler ve medya kuruluşları
  3. Şirketler ve markalar
  4. Film, müzik ve televizyon endüstrisindeki ünlüler
  5. Spor ve e-spor dünyasındaki tanınmış kişiler
  6. Etkinlik organizatörleri ve influencer’lar (etkileyiciler)

Twitter, hesap sahiplerinin doğrulanmış olduğunu belirlemek için bazı kriterlere bakar. Bu kriterler arasında hesabın gerçek ve özgün olması, kullanıcının kimliğini doğrulayan belgelerin ibraz edilmesi ve hesabın düzenli olarak aktif olması gibi unsurlar bulunmaktadır. Twitter, bu kriterlere dayalı olarak belirli hesaplara mavi tik verir ve böylece kullanıcılar, gerçek ve önemli hesapları kolayca tanıyabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir