Kavruluyoruz..!

Son günlerde İstanbul hiç olmadığı kadar sıcak.. Ve İstanbullular bu sıcaklarda evden dışarı çıkmamayı tercih ediyor. Akıllardaki soru, bu sıcaklıkların ne zaman sona ereceği..
Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, ”Şimdiye kadar temmuzda kentte kaydedilen en yüksek hava sıcaklıkları, Kartal’da 40,6 derece, Sarıyer’de ise 41,5 derece olarak ölçüldü. Dün en yüksek sıcaklık ise 36 derece ile yine Kartal’da ölçüldü” dedi.
Basra alçak basıncının yurt genelini etkilemeye devam ettiğini, geçen hafta mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıkların, mevsim normallerinin 5-9 derece üzerine çıkmasının beklendiğini belirtti.

Sıcaklardan çok etkilenmemek için mümkün olduğunca güneşten korunmak, gölgede bulunmak ve zorunlu olmadıkça saat 10.00-16.00’da dışarıya çıkmamak gerekiyor. Yaşlılar, çocuklar, kalp, tansiyon ve diyabet gibi kronik hastalığı olanların daha dikkatli olmaları, vatandaşların bol sıvı tüketmeleri ve fazla efor sarf edecek fiziksel aktivitelerden kaçınmaları, sağlıkları açısından çok önemli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir